Ännu en dag i vår härligt fientliga värld

Brotten som begås i Gaza. Vad ska man säga?, vad kan man göra? Att människor dör vardagligen, att rättvisans ord försöker skringas och döljas, att de drabbades hjälperop försöker tystas och att världens sinne /moral har plötsligt försvunnit gör så att man bara vill ramla ihop och gråta.
Men för resten av världen så verkar det här vara normalt, nej det verkar till och med som om det här är fullkomligt rätt. Folket i Gaza ska få lida. Till och med sverige kan, bara lite uppmuntring behövs. Det här är taget ifrån en artikel från aftonbladet som har publicerat Pierre Schoris artikel, chef för tankesmedjan Fride i Madrid.

"De som i Sverige försvarar Israels attacker mot civila mål, tar också ansvar för dess konsekvenser. Hur man tänker på den kanten fick jag höra av en ledande regeringsföreträdare. När jag påpekade att Israel bombat Gazas universitet, blev svaret:

- Du menar det islamiska universitetet."

Så ett vanligt universitet är otänkbart att bomba, men så fort det visar sig vara en muslimsk universitet så blir det rättfärdigat?, duktigt sverige. Fan vad jag vill veta på snubben som gav det där svaret, %!#¤#%#! idiotjävel.
Och sedan, ännu en gång så visar sverige vad de går för:

"För Sverige har försvaret av folkrätten traditionellt varit en utrikespolitikens hörnpelare. Under Irakkriget började man dock svaja. Folkrätten kunde tolkas på olika sätt, antydde både stats- och utrikesminister och sedan blev det tyst i frågan."

Ibland kan man verkligen undra över vårt lands stålstarka moral om frihet och rättvisa, bara för att sedan vända blicken så fort ett annat land tycker annorlunda, speciellt länder som USA eller Israel, ett land som verkar köra över inte bara alla, utan speciellt FN och andra hjälporganisationer.

"Det är stötande att Israel har tillstånd att testa vapen i Kiruna som lemlästar civila i Gaza."

"För tio år sedan stod Gazas internationella flygplats färdig med bistånd från Japan, Egypten, Saudiarabien, Spanien, Tyskland, Marocko - och Sverige. 2001 raserades kontrolltornet av israeliska armén, och året därpå förstördes landningsbanorna. Israels skäl, då som nu, var att hejda införsel av vapen och att straffa palestinierna för deras stöd åt terrorismen. Då var det "terroristledaren" Yassir Arafat, som sju år tidigare hade fått motta Nobels fredspris."
Jag visste inte att man kunde "straffa" civila, oskyldiga människor, se så mycket man har att lära sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0