Föräldrarna

Är så underbara att det inte finns ett uttryck värdigt för dom. Det gäller alla föräldrar sen finns det visst de som inte är bra på att vara föräldrar, som inte klarar av ansvarsheten men det är en annan femma.

Föräldrar uppfostrar oss, de hjälper oss att hitta rätt i livet och de älskar oss mer än allt annat på jorden. Dom har offrat så mycket för oss att vi aldrig, någonsin skulle kunna gottgöra dom. Därför är vi skyldiga de ända in i deras sista dagar.

Det här gäller allt och alla, jag har sagt det många gånger, det finns inget som en mors kärlek.
Men det som jag vill berätta för er, och halva anledningen till att jag skrev det här, är att bevisa vilken underbar religion jag har. Islam, denna religion som är så sträng när det gäller gud och gudsbilden har ett uttryck som gör föräldrarna rättvisa. För enligt Islam så är föräldrarna "Som en andra gud"
Så mycket ska man respektera och älska sina föräldrar, att tänka på de "som en andra gud". Och sen tänker man på hur elak man har varit. Det finns ju vissa som svär åt sina föräldrar och rent ut hatar de!! =/

"And your Lord has commanded that you shall not serve (any) but Him, and that you shall show goodness to your parents.  If either or both of them reach old age with you, say not to them (so much as) "Ugh" nor chide them, and speak to them a generous word."
- Den Heliga Koranen

[A person once approached the Messenger of Allah (peace be upon him and his family) and said: "I have an old father and mother, who due to their attachment towards me, are not keen for me to go to Jihad."] 


[Hearing this], the Noble Prophet (peace be upon him and his family) said: "(If such is the case then) Stay with your parents for, by the One in whose control lies my soul,  their attachment of one day and one night to you is better than one year of Jihad."

Imam as-Sadiq (peace be upon him) has said: "Allah shall not accept the prayers of a person who looks at his parents with hatred, even if they have been unfair to him!"

Imam as-Sadiq (peace be upon him) relates that once a person approached the Noble Prophet (peace be upon him and his family) and asked: "O' Prophet of Allah!  Towards whom should I exhibit goodness and kindness?"  The Noble Prophet replied: "Towards your mother."  The man then asked: "And after that towards whom?"  The Noble Prophet again said: "Your Mother."  He asked again: "And then?"  Once again, he replied: "Your mother."  For the fourth time the man asked: "And then?"  This time he said: "(Then towards) Your father."

Imam Zainul `Abidin (peace be upon him) relates: "Once a person approached the Messenger of Allah (peace be upon him and his family) and said: ‘O' Prophet of Allah!  I have committed every known evil act.  Is there a chance that I may be forgiven?'  The Messenger of Allah asked him: ‘Are any of your parents still alive?'  The man replied: ‘My father.'  He said to him: ‘Go and be good and kind to him.' When he left, the Messenger of Allah muttered: ‘If only his mother had been alive.'"

Föräldrarnas roll är så viktig, inte bara för religion, nej, religionen hjälper oss bara att inse det.


Love, and all the things in between

Något som är jobbigt med att vara kär? - Att vara kär =P
Att vara kär för med sig andra känslor än kärlek och beundran till en person, det finns andra, mindre roliga känslor som kommer med i bilden; Svartsjuka, Paranoia, ibland ångest eller känslan av hjälplöshet och rädsla. Rädsla för att inte kunna träffas, rädsla för att göra dumma saker och mycket annat. Till slut sitter man där och grubblar över saker som aldrig skulle hända eller över saker som är helt normala.

Men det som är mest fascinerande (ja, jag sa fascinerande tro det eller inte =D) är den här önskan av att bli av med känslorna...men ändå inte. Ibland är det tufft, och ibland är det det bästa som har hänt dig.

Jag har fått höra att jag är dum i huvet av alla de sakerna jag sagt om henne, att jag är knäpp men jag säger; nej, det är resten av världen som är knäpp som inte ser dig och hur du är.
Besides, man blir ju lite knäpp när man är kär =P

Ohoy

Aah, kom nyss ut ur duschen, det var fan skönt efter att ha vart ute med grabbarna och kört bandy, skönt att röra på sig,ha roligt och idag hade vi simon med, hooy, simooon! ^^
Jag älskar känslan av freshness efter att man har skrubbat och stigit ut ur duschen, speciellt efter att man har rakat sig också =)

Hmm, aja, inte mycket att göra nu, trött bara, ska be först och sen lägga mig. =)

Idioter

Det finns en hel del idioter i världen, men de värsta jag vet är de där som använder sin hjärna men gör dumma  saker ändå.
Ta den här Miley Cyrus ungen, Hanna montana-grejset eller vad nu; En vanlig kändis-unge som små tjejer är kära i och som påverkar just de där tjejerna en hel del, Vad gör idioten? Hon går och tar avslöjande bilder på sig själv, först på vanity fair (den bilden är ok tycker jag faktiskt, inget farligt i sig men den förvandlas till en symbol) men det värsta är de där bilderna på sig själv där hon poserar med T-shirten högt uppe, rumpan på en helt annan vinkel än kroppen och stringtrosorna som syns. Åh, det finns andra, en där hon bara har en minimal bikini, en där hon ligger på sängen med  (Hotpants?) de där korta korta shortsen och fler.

Now, This is the part that fucks me up; Hon har tagit dessa bilder för sin pojkvän -.-
WTF woman!, where's the mushy goo in your head called a BRAIN?!. Blir så jävla irriterad.
1. Jag skulle aldrig låta henne ens ha en pojkvän vid 15 år!!!
2. Hon har en pojkvän, ok, gör det ni vill göra PRIVAT, utan jävla bilder som man skickar genom msn.
3. Att hon ens tagit bilderna är bevis på otroligt koncentrerad idioti, a) Gjorde hon det själv och ouppmanat gör det bara ännu värre b) att hennes pojkvän ville ha såna bilder och hon gick med på det, på något sätt värre

För egentligen, I don't give a crap, men bara det att så fort hon blev en kändis så fick hon ett ansvar och det är att för varje grej som hon gör kommer det bli konsekvenser för (SPECIELLT när det gäller småtjejer och deras "idoler")
Små tjejer, vid den unga åldern då de blir besatta av något (Freud borde ha kommit på ett namn åt den där fasen för tjejer, seriously, har ni sett hur bestämda de kan vara på något?) har en tendens att vilja bli, eller imitera deras infatuation så mycket som möjligt. Och sen ser de sin lilla kändis med pojkvän och oanständiga bilder på sig själv, vad gör de?
For the record, det här påverkar inte bara tjejerna sådär, utan kvinnans status allmänt, att tjejer är vana redan vid en sån ung ålder att deras kroppar används som verktyg, att de använder sin kropp för ett ändamål är bara....fucked up. Big time.
Och sen försöker man ha jämnställdhet och allt det tramset när tjejerna (redan så unga damn it!!) sänker sin status bara för killarnas/männens vilja och tillfredställelse.

Och olikt andra som lägger bilder på kändisar bara för att skapa nyfikenhet och få läsare; FUCK no att jag kommer sprida de där bilderna, och även om det bara var en normal porträtt bild på en kändis så skulle jag aldrig lägga den, ni får läsa helt enkelt. Vilket är hela poängen med bloggar =P

Slow

Det känns trögt. Alltihopa. Bloggarna är tysta (inte som om de utstötte ljud men vafan ni vet vad jag menar =P), allt är bara så tyst tycker jag. The calm before the storm kanske. Eller så är det bara jag. Verkligen trött, orkar inte med något. Till och med bönen har jag slarvat med vafan, ber de första 3 och gör inte de sista 2 =/

Men som tur är så är sommarlovet här snart. Behöver det, ser fram emot att jobba, måste komma in i något nytt, måste syssla med något, kommer kännas bra =)

Hmm, det är inte mycket annat att säga. En tom/tråkig period just nu, det är i såna här tillfällen då man vill sätta tiden på fast forward för att gå förbi den här perioden. Tycker det är synd att jag får vara såhär nere precis vid slutet av skolan då jag borde vara glad, ta studenten och allt.
Aja, ingen idé att babbla om något som inte ger någon nytta =P

Smilgropar

Är något som jag tycker är väldigt attraktivt hos en tjej, eller hos alla egentligen, killar också, det får ens leende att stå ut liksom.
Rynkor runt munnen när man ler är också väldigt attraktivt tycker jag, don't ask me why, svårt att förklara, it just is.

Omg, jag kan inte fatta att det här var det enda jag kom på att säga. Umm, ooh!, jag får ju också rynkor när jag ler men det är runt ögonen ^^

yeah.....*shoot myself*

The Other Boleyn Girl

Såg nyss klart filmen med min brorsa och jag kan bara säga att den var sjuk!
Det handlar om 2 systrar som tävlar om King Henry's gunst. Den ena (scarlett my luv ^^) blir på riktigt kär i honom, medans den störda (natalie portman) vill bli drottning och fackar upp allt. I vanliga fall så vill jag inte förstöra filmen för er som tänker se den but this is just too juicy, I can't help it, so spoiler-varning, läs inte =P

Den störda ungen är för kåt, hon går och gifter sig i hemlighet och ligger med mannen, något som visar sig ett stort misstag och deras lilla giftermål is doomed. Hon går sedan och gör så att den nurvarande drottningen skiljs och utvisas ifrån landet för att sedan praktiskt taget bli våldtagen av kungen. Hon föder kungen en dotter (elizabeth) och får missfall under nästa graviditet och i hennes desperation så ville hon ha sex med sin brorsa för att bli gravid igen och spela som inget har hänt! OMG!

Scarlett var gift innan hon blev kungens älskarinna men det var hennes störda man som gav upp henne och var ok med det O_o. Dumbass.

Livet och dess betydelse

Fått en såndär mindblowing experience, eller en tanke i det här fallet. En realisation, rättare sagt =P Det blir sådär, att man förstår först efter att ha upplevt det själv oavsett hur många gånger man än hört det. Det är min farbror som inspirerade mig. Hans tal om livet och allt där emellan har gjort ett intryck på mig.

Livet är något så...litet. Det finns större saker, viktigare saker än dig och mig. Livet är förängligt, som bahlool är så förtjust i att säga =D Och det är sant. För det som kommer nu betyder inte mycket, det är livet efter detta som ska bestämma vad som blir av dig, som bestämmer vad du är och som väger ditt värde.
En människa ska vara ödmjuk, tystlåten, förlåtande och älska sina föräldrar mer än allt i världen. Det är dessa egenskaper som definerar en god människa.
Livet är så ömtåligt. Poff, and it's gone. Alla dör vi.

Aaah, så enormt svårt att förklara, Arabiskan är så överlägsen på alla sätt =P

Dreams

Jag har inte drömt på ett bra tag faktiskt och det är så det brukar vara. Jag vaknar alltid med minnet av mörker, som om man är inuti ett mörkt rum att till och med väggarna syns inte. Det finns ingen känsla av rörelse, ingen vind, ingen lukt, bara mörker.
Det är kanske så för alla när de inte har drömmar, eller inte, men så är det för mig i alla fall. Men på senaste tiden har jag inte haft någon dröm på ett bra tag, eller så minns jag helt enkelt inte.

Jag tror att jag hade skrivit ett inlägg om drömmar förut men det var längesen, då jag tog bort gamla inlägg. Nu låter jag de vara, kan vara bra att titta tillbaka någon dag och se hur man tänkt.

Drömmar är praktiskt taget fortfarande ett mysterium idag, man vet lite och kan förklara ännu mindre. De påverkar oss på de underligaste sätten, de kan få en att bli glad, ledsen, rädd eller modig, för i slutändan är det känslorna som förmedlas i drömmar.

Det finns många likheter mellan Freuds syn på drömmar och hos muslimer eller rättare sagt araber. Båda försöker tolka drömmar, båda tolkar motsatser (drömmer man t.ex om ett bröllop så är det egentligen en begravning). Det sägs att drömmar är små ledtrådar om vad ens framtid kommer leda till och därför så försöker man tyda dom.

Who knows? =)


You gotta see this

Gulligaste och sötaste i hela världen! Oh my God!



Haha

He's got the moves!



Ungen har mer erfarenhet än mig =P

Att inte bry sig

Är något som jag ofta gör, ibland lite för ofta.
Jag anser mig själv vara en väldigt enkel människa, jag kräver lite, jag håller för mig själv och gillar inte att blanda i mig i saker som jag inte har något att göra med (vare sig det är en diskussion eller någon sorts situation). Jag har (dåliga?) vanan att strunta i saker om de är för jobbiga, jag försöker alltid tänka på vad resultatet skulle bli om jag fick vad jag ville och om det var värt besväret, annars låter jag det vara helt enkelt. Vissa kanske tolkar det på ett negativt sätt, som att jag är lat, feg eller oansvarig, jag föredrar att se det som en bra lösning =P

Så om jag har något som gör mig deppig och irriterad, I just don't give a damn ^^

Grejer på gång

Kom hem för ett litet tag sedan, var ute med kompisarna, körde bandy, kolla lite på saw 4 men alla började dra då så vi sket i filmen =P

Jag skulle ha lämnat in 2 olika uppsatser, idag var det deadline för båda men jag har inte gjort någon utav de =P. Det är nästan bestämt nu (ska bara prata med sion), jag ska nämligen gå ett fjärde år på gymnasiet helt enkelt! ^^. Nu tänker ni säkert; "Ööh, måste vara värsta trög, och som om det är något bra att gå ett till år", ja det är bra faktiskt. Det här är min chans att plugga i den bästa skolan jag vet, alla de ämnen som jag fått dåligt på!. Det är många ämnen jag bara har G på istället för VG eller MVG bara för att jag var dum och lat, nu kan jag ta om alla de och höja mitt snitt =). Nej det där underbara gymnasiet kommer inte bli av med mig så lätt, jag som tänker bli lärare där också :D

Jag vaknade idag så trött på livet och dess bekymmer att jag bara ville gömma mig under täcket, nu känns det bra fan, det går framåt, förändringar på gång men det är bra förändringar, inte alla men de flesta =)

=D

Jag har plugg, jag hatar skolan, jag har allmänt tråkigt, but I don't give a damn för idag är en superdag =D
This is how it should be. This is how I want it to be ^^

Sry om ni inte fattar =P

Guargh! >_<

Så missar jag freakin' mönstringen igen!!! #?<&5eq¤
Nu blir det kanske böter =( och nästa gång kommer polisen och hämtar mig typ =/ Jag vill ju gå men det här är andra gången farsan strular till det och när jag får reda på att han inte kan skjutsa mig dit så är det försent att åka själv.

Nu måste jag gå till dumma skolan =(

Skitsnack

Jag har fan för mycket pluuuugg! >_< orkar fan inte längre, vill bara skita i allt så jag kan få lugn och ro, very close to actually do it.
Imorgon är det mönstring, jag hade missat första tiden så det är bäst att jag drar den här gången =P. Jag vet faktiskt inte om jag ska göra lumpen eller inte, först var jag intresserad men jag är inte helt säker, det är 50-50, kanske kommer jag göra det om jag får en bra position, en som jag är nöjd med =)

Jag tänker berätta något sånt som är lte skämmigt och jävligt konstigt om mig, något som hänt de senaste 2 veckorna. Varje gång morsan ropar mig så blir jag bajsnödig =P, I don't know how, I don't know why, but I do. Messed up shiet =P

Börjar bli nervös inför studenten nu. Det är inte det att jag ska ta studenten som gör mig nervös, det är människorna som jag inte kommer se längre ='(

I want one too!!! >_<

Alltså jag vet inte vad det är som händer med världen för jag får fan anstränga mig tills jag hittar någon som gillar barn eller speciellt bebisar. Hur FAN kan man inte tycka om de här?

bebis2

Kolla hur jävla gullig!! Där, precis där har vi en av de bästa anledningarna till att leva, barn gör livet meningsfullt. Och vem skulle inte vilja ha barn? De är en del av dig och personen som du älskar mest av alla, en produkt av kärleken som man besitter för sin partner.
Barn är ett av livets stora under tycker jag, man får se hur de växer upp, man uppfostrar de, ser de lära sig och till slut bli vuxna. Och någonstans runt den tiden så får man se de sakerna som alltid får en att le, även 20 år senare.

I irak så tog jag hand om min morbrors son, jäveln var överdrivet gullig och jag blev så förtjust i honom. Jag blev som en mamma till honom, han grät efter mig när jag var borta, sprang så fort jag öppnade armarna åt honom och ville inte somna någon annanstans än i min famn. Där fick jag höra att om man älskar någon så får man den kärleken tillbaka. Jag tror fortarande på det, min morbrors son var beviset. Jag insåg att jag verkligen älskade honom och han älskade mig tillbaka. Haha, kom ihåg nyss hur jag matade honom, han spottade ut det och så började han skratta, haha gulliga unge ^^

Barn är bara helt underbara! Men innan jag går så får ni kolla på en mer bild =P

bebis3

HAHAHAHAHAH, tjockiiiiiis! ^^

Losing myself

Har ni någon gång fått såna stunder då ni tänker på något och är så borta att ni inte märker ni gör något fel? som t. ex att fortsätta hälla te när koppen är full och det spiller över. Det är så jag har det nu.
Jag kan inte hjälpa det, jag försjunker i små dagdrömmar, en inre debatt med mig själv och jag förlorar bort tiden.
Det känns som om tiden knappt räcker till för något nuförtiden. Det är så lite. Säkert för att jag drömmer bort hela men jag kan inte hjälpa det.
The thing is, jag har inget emot det but the one thing that disturbes me är att alla de här tankarna är sådana som; What if. Och alla vet vi vilken nytta såna tankar är, bara huvudvärk och medömkan av allt det man inte kunde få.

Misstag

Alla människor gör fel, ingen är perfekt när det gäller omdöme. Alla vet vi hur det känns, alla vet hur ångerfull man känner sig efteråt, vare sig det var ett oavsiktligt misstag eller en där konsekvenserna var överraskande och oberäknade.

Men det finns fortfarande misstag och misstag. Misstag finns i olika kaliber, magnitud, kalla det vad man vill, olika seriösa misstag finns det i alla fall och det är oftast de små som vi konstant råkar ut för. Men det är oundvikligt, eftersom vi människor felar hela tiden, att råka ut för de större, tyngre och plågsammare misstag.

Jag har bara råkat ut för ett sådant stor misstag och jag anser mig lyckligt lottad för det. And yet, även om det är bara ett så var det inte lätt. Det misstaget fick mig att gråta, så ångerfull och dåligt kände jag pga det. Nu när jag tänker tillbaka på det så var det så otroligt dumt, nej det var katastrofalt idiotiskt och det visste jag precis efter att jag gjorde själva misstaget.
Såna stora misstag lär man sig att hålla utkik efter. Såna misstag vill man inte göra om, and as for me så svor jag ed på att aldrig göra det igen. På så sätt har jag försäkrat mig att inte låta det hända igen, för löften bryter jag aldrig, så ni kan tänka er hur långt jag skulle gå för att hålla en ed ;)

Shame I can't play The Game

"The Game", och med det så menar jag att flörta, stöta på osv, är jag verkligen inte bra på. In fact, jag tycker att jag inte ens vet vart eller hur jag skulle börja, eftersom 1: Jag är blyg, gör jag något lite dumt eller som är för våghalsigt för mig så blir jag röd i ansiktet, thank god att jag är lite brun så det märks inte så tydligt =P Och 2: I don't want to play the stupid game >_<

Kalla det fånigheter, önsketänkande eller vad som helst men min idée av att bli ihop med någon skulle inte vara genom att flörta eller så, det skulle vara genom att spendera tid tillsammans. In fact, att försöka fixa något med personen i fråga ska vara det sista man har i tankarna när man är runt dom. Det ska komma naturligt, båda sidorna skulle bli förtjusta i varandra bara genom att lära känna varann och sedan visa att man tycker om den personen.

Man kan ge komplimanger, hålla hand, smeka kinden eller varför inte en puss på kinden?, något som jag tycker är mycket mer känslosamt än en kyss. Kyssas kan man göra för njutning, tänker jag, men en puss på kinden, det är något man ger liksom så för mig är det mycket betydligare, känslomässigt, än en kyss.

Mycket om relationer och sånt på sistone, sry, kan inte få det ur huvet, lika bra att jag skriver av det =P

The way I was

Jag vet inte vad det är som har hänt med mig, alla de här känslorna, I feel like a woman =P
Jag var mycket hård förut. Jag grät aldrig, inte som om jag gör det nu men det är mycket lättare för mig än förut. Låter kanske fånigt eller överdrivet men jag hade verkligen ett hjärta av sten. Inget kunde stå i min väg emotionellt sätt , det enda som jag kan komma ihåg ifrån tiden förut var att jag var hela tiden uttråkad. Överdrivet uttråkad, så mycket faktiskt att jag åt fastän jag inte var hungrig, bara för att ha något att göra =P

Look at me now >_<, I blame the luuv =P
Här var jag, med en vilja av järn och envisheten av en åsna. Vad har jag blivit nu?
Ganska ironiskt att slag, skällsord och utfrysning lämnade inte ens märken, medans något så litet som en känsla har kuvat mig. It softens the heart, weakens the soul....och ändå så är det inget ont, tvärtom. It keeps calling, som om det är det enda som fattats i mitt liv. Skulle jag nå den, om jag bara kunde nå den, så skulle jag bli hel igen känns det som. Livet skulle bli mer än vad det är.

Hmm, intressant, det där kom ganska spontant =D Kanske kommer det här ge mig ett bättre förstående om kärlek fungerar. Who knows?, kanske kommer jag på något. Jag är fortfarande ung, har mycket tid att tänka och leta efter svar, någon dag kommer det, det är jag bergsäker på ^^

Shit!

Idag träffade jag den kåtaste tjejen någonsin i hela mitt liv!!! O_o
Jag menar, alla vet hur killar är, ja vi tänker på sex, nästan hela tiden, att sedan öppet visa det eller inte beror på från person till person. Fast oftast brukar killar vara öppna om det......tycker jag i alla fall =P

När det gäller tjejer däremot så är det nästan tvärtom (at least I think so, det här är inte exakt vardagliga ämnen =P). Jag vet att de kan prata om sex och så när det ämnet kommer upp, men brukar väldigt sällan ta upp ämnet själva.
Personen som jag träffade på idag, den här överdrivet kåta tjejen överraskade mig totalt. Jag vet att ALLA är något sexuellt aktiva, vare sig om de har en partner eller inte men att den här tjejen öppet pratar om hur hon kollar på porrfilmer....
Igen, ja det är säkert mycket mer normalt än vad jag tror men det är en skillnad att veta det och att höra det. Väldigt ärligt och öppet såhära.

Jag satt där med min kompis, den kåta tjejen och hennes kompis och pratade allmänt om sex. Min kompis kommer sedan med en väldigt rolig fråga till oss alla; "Vad skulle du göra om du fick vara en tjej/kille för 24 timmar?" Byta kön alltså, magiskt sådära. Mitt svar var väldigt enkelt; "Touch mah boobies aaaall day :D", min kompis sa samma sak och sedan den kåta tjejen; "FY FAN vad jag skulle runka....jävlar alltså"

That is one horny girl. Jag är fan rädd för henne nu =P

Luv

Jag trodde att jag skulle bli fri någon gång. Hoppades på det i början, blev mer säker på det senare men nu vet jag att det inte går. Det känns alltid som om jag kommer närmare segern, målet, det som skulle släppa mig fri men det tar inte långt tid tills jag är tillbaka där jag började, nästan tillbaka till där jag var ifrån början då det var mer som besatthet än riktig kärlek.
Jag önskar ibland att jag kom på ett sätt att visa kärlek på ett annat sätt än att beröra, smeka och kyssa, eller att förgäves försöka klä i ord den kärlek som brinner inom en, som gör en både svag och stark, ledsen och glad, oåtklomlig och samtidigt sårbar.
Dagdrömmarna och önsketänkandet hänger kvar, fastän man har mer koll på det nu, farliga grejer det där. Tänker man för mycket på det så börjar man tro på det.

Och sen så har vi den där. Frågan. Den farliga Frågan. Den som är orättvis, den som inte borde frågas, sägas eller tänkas. Den som kan öppna såren som läkts inte så länge sen.


Vafan, det känns fegt att skriva allt här. Känns som om man gömmer sig bakom datorn. Men det är inte som om jag kan komma fram och bara; "Låt oss prata om mina känslor, that'll be fun", ifrån ingenstans sådär =P Och det är inte så att jag behöver prata om de eller så. Skriver ner mina tankar bara =)

Breathe

Jag har för ungefär en vecka sen haft svårt att andas pga starka lukter eller cigarettrök. Väldigt jobbigt, hoppas att jag inte har astma =P

Vad gör en bra människa?

Det är ingen rättvis fråga kan jag säga er för det är något väldigt komplicerat och omfattande när man försöker "väga" en person på det här sättet. Det är naturligtvis flera faktorer som spelar in, situationer, moral, stämning och en hel del andra saker, men jag vill hitta någon system på det hela, någon ultimatum som ska kunna definera en bra eller en dålig människa.
Vad är det som gör en till en bra människa förresten?, många har olika idéer och tycken här men låt oss hålla oss till det gamla vanliga; Kärlek, medlidande, ärlighet osv. Det är utifrån dessa egenskaper som man döms ifrån, om man är god eller inte. Det är dessa egenskaper som målar en bild av hur du är som en person.

Men som sagt så vill jag hitta ett ultimatum, en sorts villkor, ett krav och det är inte lätt. Inte rätt heller för den delen.
Det bästa som jag kunde komma på; Fromhet.
Att tro på en Gud och vara ärligt religiös, enligt mig, är en bra förutsättning att man är en bra människa. Det här betyder inte nu att alla ateister eller icke troende är dåliga, oh God no, jag känner ju flera ateister och alla är goa och härliga ^^, jag säger bara att vara religiös är en bra förutsättning.
Det finns ju naturligtvis de som sprider konflikt och terror i guds namn (Al-Qaida, den judiska Lehi organisationen eller KKK/whitepower grupper), men man måste tänka på att det alltid finns två sidor på ett mynt.

Varför är fromhet en bra förutsättning för att vara en god människa?
Religion lär oss väldigt mycket som man tar för givet, eller som man inte stöter på pga dagens motvillighet till religion. Den lär oss att inte ljuga, inte stjäla, inte skada, inte prata illa om någon (även vid dennes frånvaro), inte skvallra och att inte göra någon ont. Och folk tänker säkert nu; "såklart att man inte ska göra allt det där, sånt gör man ju inte även om man är ateist", jo en del av det, men vad skulle hindra mig ifrån att prata illa om någon bakom hans/hennes rygg? En skillnad om man tänker på att alla ens handlingar kommer påverka en i nästa liv.
Religion ger människan också ödmjukhet (stolthet är det motsatta, något som jag tycker att människan har för mycket utav) Genom att vara en religiös person så är man sin egen domare, man håller koll på sitt språk, sina handlingar och rättar sig själv varje gång man gör fel.

Det här är bara en galnes tankar, ni behöver inte lyssna till sånt här =P

Careful what you wish for

Jag önskade för ungefär 2 veckor sedan att jag kunde ha något att läsa. Me and my wishful thinking =P
Just nu har jag en svenska bok som ska vara utläst till på onsdag (men 145 sidor lång bara, enkelt), en fet 750 sidor stephen king bok som ska vara utläst till nästa vecka (långt tid, easy peasy) och jag har även en bok hos hampan som väntar på mig, en fortsättning på en fett bra story, vill verkligen läsa den ^^

So, jag kan lugnt läsa alla, inga problem med det, jag önskar bara att jag kunde sitta hela dagarna och läsa i lugn och ro, finns för mycket saker som stör.
Aja, får sluta gnälla =P

Onödig info

Senaste dagarna har jag inte varit hemma mycket faktiskt. På fredag efter skolan så tog jag tåget med brorsan när han var på väg hem ifrån jobbet, sov över och drog till stan nästa dag. Det var så överdrivet varmt att jag höll på att dö (inte egentligen men mina jeans är ett helvete nu när det är så varmt, sen så får man inte glömma att man har en hårig arab att göra med hära =D)

Kom tillbaka till brorsan för att dra ut på kvällen med honom och hans kompis, skulle ut på klubb för första gången i mitt liv. Jag tycker verkligen att det är inget ställe för mig, jag passar helt enkelt inte in av flera anledningar men jag tänkte att jag skulle prova, skulle säkert bli med brorsans och hans kompis upptåg =D
Men vi väntade och väntade men kompisen kom aldrig, svarade inte heller på sin mobil så det blev inget, kanske lika bra tänker jag nu, kanske var det ett tecken, kanske borde jag inte vara på ett sånt ställe.

Hur som helst så har jag missat bussen när jag vill hem, I'm stuck here =)

About Allah's greatness and sublimity

"Praise be to Allah Who lies inside all hidden things, and towards Whom all open things guide. He cannot be seen by the eye of an onlooker, but the eye which does not see Him cannot deny Him while the mind that proves His existence cannot perceive Him. He is so high in sublimity that nothing can be more sublime than He, while in nearness, He is so near that no one can be nearer than He. But his sublimity does not put Him at a distance from anything of His creation, nor does His nearness bring them on equal level to Him. He has not informed (human) wit about the limits of His qualities. Nevertheless, He has not prevented it from securing essential knowledge of Him. So he is such that all signs of existence stand witness for Him till the denying mind also believes in Him. Allah is sublime beyond what is described by those who liken Him to things or those who deny Him."

Hur underbara är inte dessa ord? Och så rätt och sant!
Ya Allah, förlåt dom för dom förstår inte vad dom gör (kan du lite religion så borde du åtminstone flina åt det där vid det här laget =P)


Och nu drar jag iväg till brorsans, ska sova över hela helgen där ^^


Good or bad?

Jag har flera kompisar på msn som skriver adressen på sin blogg i sitt personliga meddelande (alltså det man kan skriva utöver sitt namn). Jag vet själv inte om det är så smart att göra det för det är egentligen bara 4-5 st på msn listan (av 50, 49 om man inte får räkna in sig själv, lol =P) som vet att jag har en blogg överhuvud taget. De flesta träffar jag inte så mycket faktiskt och jag är inte så nära de.

Sen är det inte hela världen om de läste min blogg men jag vet inte, känner mig inte helt bekväm med det.
Aja, de som hittar hit hittar =P

Min dag

Idag så drog jag iväg till stan efter skolan för att träffa syrran (hon var redan där), hade väldigt roligt =)
Jag måste bara först och främst säga att Science fiction bokhandleln i stan är den COOLASTE butiken någonsin!!! =D Efter att ha trätt in i butiken så slog det mig att jag kom fram till paradiset, så mycket älskar jag böckerna och sakerna som de sålde där, precis min smak av det jag tycker om att läsa och ha (eftersom de hade också småprylar)

Jag köpte min studentmössa, 400 jävla spänn, vilken ripp off!!! >_<. Om jag hade pengar vid den tidpunkten så skulle jag köpt en ifrån skolan och skulle då få namnet på skolan och min val av text i snygg guldfärgsliknande sådära, bara för typ 300 någonting.
Sen lallade vi runt i butiker, såna där äkta "köp-souveniers-ifrån-sverige-affärer"....ok de hette så men ändå =P
Nej men det fanns skitcoola butiker, luvley, ska typ dra till stan på lördag med brorsan tror jag, not done med sci-fi bokhandeln än =P

Jaa, familjeproblemen är så gott som lösta ^^, har hög frånvaro i skolan, får kanske inte studiebidrag nästa månad men nu när jag kan fokusera på studierna igen så måste jag ta igen.
Kommer förhoppningsvis tillbaka med något mer meningsfullt att skriva om än min vardag xD

P.S
Jag såg den dagen 3 personer ifrån skolan som jag känner, en av de en LÄRARE! Mitt i gamla stan =P

Bored

Är uttråkad, så innan jag drar och sover som en...........igelkott (bestämde mig att välja något konstigt djur, igelkott var det första som kom =P) så kommer ni få lite onödigt kunskap.
Det är 2 olika saker när det gäller mat som jag inte kan få nog av (förvånande nog av en invandrare som mig så är det faktiskt inte kebab =P) Det är Pizza och riskakor. Gissa vad jag har bredvid mig här!

Den som gissar rätt får något av mig ;)

The Notebook

Ok, jag tycker vanligtvis om sci-fi och fantasy filmer, fiction, påhittat, helst med någon som har en superkraft eller någonting =P men jag har velat se the notebook skitlänge och kunde inte vänta längre.

Jag säger bara det här; Vill du veta vad true love means?, kolla på den filmen.
Jag trodde att jag hade något sånt, and in a way, I do, men det är fortfarande inte DEN DÄR kärleken, you know?
If it was så skulle jag inte sitta och skriva det här, jag skulle inte kunna titta på något annat än henne och jag skulle inte kunna leva utan att hålla om henne, but here I am =P

Jag vet inte om det ens är möjligt att vara så förälskad i någon, att man blir bokstavligt galen om man är inte tillsammans med honom eller henne. All I know is, om jag möter någon sådan, så skulle jag antingen leva med den personen eller inte leva alls.

"The best love is the kind that weakens the soul, and makes us reach for more and brings fire into our hearts and peace to our minds"
- The Notebook

Edsviken

Jag växte upp här, kan inte fatta att jag inte varit där i snart 1 år, det stället får man inte glömma!
Ända sen jag var liten så har jag alltid varit dragen till vatten, på något sätt så känns det att jag hör hemma där och jag kan sitta i evigheter och bara ta in utsikten, lukten och atmosfären.
Drog dit med familjen idag för en promenad och lite fiske (en fiskarfamilj som oss tackar inte nej när det finns en chans att fiska =P)

Farsan fick upp 2 fiskar och jag tog chansen att fota =)

villa

     

P.S
Bilderna är tagna med mobilkameran, skitbra kvalité på de ju ^^

Källan av visdomsord

Det finns, och tro mig när jag säger det här, inget visare än koranen. Visdomen och vägledningen som man hittar där är bara...jag kan inte ens beskriva det =P Och det, inte bara för att man ska kunna vara en god muslim, utan en bättre människa.

Jag nämnde innan om vad jag tycker om drickande, tycker veeerkligen inte om det, och jag har stor anledning till det;
1. Ända sedan jag var liten har jag avskytt det och det är min personliga åsikt
2. En man borde alltid vara vid sina sinnens fulla bruk, lite svårt om man är full
3. Det är skadligt för kroppen, samma sak med rökning
4. Min religion förbjuder det

Och nu till anledningen av detta inlägg; "Varför är det förbjudet inom islam?" Vår underbara urkund kan svara på det =)

"They ask you about intoxicants and the games of chance. Say: in both of them there is potential of great good and means of profit for men, their sin however is greater than their profit."
(Surah Baqarah 2:219)

And indeed there is ^^
Att spela kan användas för ett gott ändamål, säg att man spelar, man vinner en hel del pengar och med de pengarna kan man ge fattiga och skänka till välgörenhet osv =) Men som alla vet så är det inte så lätt och man kan mycket lättare bli spelberoende, förlora sina pengar och resten kan vi redan.
Att alkohol används som medecin och mycket annat har gjort så mycket för människan, men dess främsta användning är tyvärr som drycker, dåligt för kroppen, man blir full osv. Listan är lång, men folk fortsätter att dricka =/

Det finns så mycket att lära sig ifrån koranen, man behöver inte vara muslim, bläddra någon gång så kommer ni säkert lära er något gott och nyttigt ^^


RSS 2.0