Ett nytt år?

Idag är sista dagen i 2007, efter klockslaget så kommer vi in i det nya året. Folk kommer vara överallt och festa eller som min kompis säger; Partaja =D. Vet ni vad jag ska göra? - inget!
Det här inget är inte en dålig inget utan något som jag valt själv pga två anledningar;
1. Jag festar inte, pga två anledningar =P
1a. På fester så brukar det finnas dricka och det håller jag mig ifrån så bäst jag kan =)
1b. På fester brukar man dansa och jag kommer att vara barmhärtig mot mänskligheten genom att inte göra det ^^
2. Jag har ingen anledning till att fira nyår.

Jaså, ingen anledning?, tänker ni säkert men enligt muslimerna så är det här inte slutet på året, det var precis efter ramadan. Vår kalender säger att det här är år 1430~ (glömde exakta året). Och jag vet att vi lever i sverige, du ska följa dess regler och bla bla bla, men ingen kan tvinga mig fira något som jag inte vill, right?, jag vet att det är ingen stor grej men det finns många idioter som blir cp av minsta lilla grej, börja prata om sånt där crap, kanske någon sådan läser det här so I'm already telling you, before you even say shit; Fuck you mister, go someplace else ^^
Jag har alltid tyckt att det är onödigt att fira något som man inte tror på, så varför skulle jag vara ute sent på kvällen där det är kallt och gatorna fulla med snubbar så fulla att det börjar likna en billig zombie-film?

Så hemma ska jag vara, där det är mysigt och varmt, och kolla på fyverkerierna med familjen (blivit nästan som en tradition faktiskt, vi gör det varje år tillsammans =D)
w00t you gonna do? =)


Women!

När ska vi någonsin förstå dom?
Women really are from Venus, it's true, I've figured it out. De är nästan helt andra varelser med sina ologiska, plötsliga påståenden som har absolut inget med saken att göra, de älskar att retas, kan inte (för någon mystisk anledning) leva utan ett 30-tal par skor och gillar att, främst av allt, förvirra oss män.

Jag kan ju nu inte säga att jag är erfaren i det här ämnet men oräkneliga andra män har sagt precis samma sak, och att jag upplever detsamma redan nu är bevis nog för mig.
De är inte lika starka som män men kaxigare. Det finns så många saker att säga om de att jag inte kommer på några just nu =P
De är ibland gnälliga, lata, retsamma/elaka, lekfulla ena stunden och dödsallvarliga den nästa. De kan läsa gömda meningar i nästan vad som helst och när det kommer till känslor som man har till de så kan precis allt du säger (hur rätt det än är) få dina saker utslängda genom fönstret, ut på gatan.
Jag vet nu att jag har sagt en hel del, vissa som en del tjejer absolut inte är/har men om man kollar på kvinnor i den stora bilden så tycker jag att jag har fått minst 3/4 rätt =P

Så om dom är så jobbiga och frustrerande, varför kan vi inte leva utan dom?
I'm not talking about makin' babies, om vi säger att män (på något konstigt sätt som jag inte vill tänka på =P) kunde få bebisar, utan hjälp ifrån kvinnor, skulle vi kunna leva utan dom då? Nej, jag tror inte det.
There's something about them that captivates you. Vissa kan man inte ta blicken ifrån medans andra får ens nyfikenhet att bubbla upp så att man inte kan hjälpa gå fram och börja prata. De har sina små rörelser som man ofrivilligt fångar även ifrån långt håll och deras leenden är alltid uppmuntrande =)
Och sen har vi den viktiga rollen som kvinnor är så bra på att fylla; Mamma-rollen. Det finns inget så starkt eller så rent som en moders kärlek.
Leva med dom?, bah, galenskaper. Leva utan dom?, ännu galnare.

Jag tror inte att vi kommer någonsin förstå kvinnor, men enligt min personliga åsikt, så är det just därför vi dras till dom ^^

About the vicissitudes of time

I mina tidigare inlägg så har jag berättat att jag ibland "vandrar iväg" med mina tankar, ofta på stora saker som t ex vår historia, vår skapelse eller vår framtid. Den här gången blev det en blandning. Jag tänkte på hur vi, som människor var förut jämfört med dagsläget. Hur har vi förändrats?
Förut i tiden så levde man enkelt, man hade det man behövde för att få bröd på bordet, inget mer. Man hade alltid något viktigt att göra, något som man får nytta av, vad gör man nowadays?, sitta på datorn eller kolla på tv.
Man hade bara de saker som man behöver, nowadays?, mp3-spelare, cd-skivor, datorer, Tv, mikro (afraid so =/), diskmaskiner, ja och mycket mer. behöver vi verkligen såna saker?, vi skulle inte dö om vi gick miste om de, and it would sure as hell spara på världens resurser för alla er som är rädda om vår planet.

Men nu snackar vi om matriella ting, jag tänker mer på oss människor som personer, är vi annorlunda genom vårt sätt att tänka, agera eller ifrågesätta?, såklart är vi det, men hur har vi förändrats?
Vi har blivit mer egoistiska tycker jag. Alla kollar på en stackars hemlös unge och säger för sig själva : "det där är inte mitt problem", yeah well det är inte hans heller.
Jag kollar på världen idag och undrar vart alla goda människor har tagit vägen. Jag vill se hjälp nå folk i alla världens hörn, jag vill se glada leenden och hälsningar. Önsketänkande.
I guess, det som en gång har sagts kommer hända har redan hänt.

" Nevertheless, now the wrong has set itself on its places and ignorance has ridden on its riding beasts. Unruliness has increased while the call for virtue is suppressed. Time has pounced upon like a devouring carnivore, and wrong is shouting like a camel after remaining silent. People have become brothers over ill-doings. have forsaken religion, are united in speaking lie but bear mutual hatred in the matter of truth.

When such is the case, the son would be a source of anger (instead of coolness of the eye to parents)
<Man ska ju respektera sin föräldrar>
and rain the cause of heat, the wicked would abound and the virtuous would diminish. The people of this time would be wolves, its rulers beasts, the middle class men gluttons and the poor (almost) dead. Truth would go down, falsehood would overflow, affection would be claimed with tongues but people would be quarrelsome at heart. Adultery would be the key to lineage while chastity would be rare and Islam would be worn overturned like the skin.

Ur Nahj al-balagha

Finns det inget hopp för denna värld?


I Will Protect My Important People!

Det är något som man ofta hör i Naruto och något som jag har tagit lärdom av.
Vi alla har viktiga människor omkring oss, människor som betyder mycket. Bekanta, vänner och familj, the ones that matter, the ones that care, you for them and they for you.
Jag hade tidigare nämnt att man ska omringa sig runt goda människor för att själv bli en god människa, after all vi har ju det ökända; "Men 3ashara alqom 40 yom sare mithlehom", "Den som lever med ett folkslag i 40 dagar, blir en av de"

"When one person dies....he dissappears...Along with his past, current lifestyle and his future. Many people die in wars. They die easily and in surprisingly simple ways. Those who die have goals and dreams, but everyone has something as important as those. Parents, siblings, friends, lovers....people who are important to you. They trust and help each other, the bond between the people important to you ever since birth. And the string that binds them becomes thicker and stronger as time goes by. It's beyond reason, those bound to you by that string will do that."
Det är inget som jag inte är beredd att göra för de viktiga personerna i mitt liv, de som betyder så mycket; Min kärlek, mina vänner och min familj.

Pissed Off!

Det är vid såna tillfällen jag känner för att slå sönder något eller helst, någon. Riktigt ordentligt, break every single bone, one by one with my bare hands. I sound crazy and fucked up, I know men det är så jag känner, I'm fucking pissed off.
I'm pissed för att jag är den enda åsnan som gör ett skit hemma medans alla andra sitter med benen i kors och ropar på mig, den enda som gör något. Jag bråkade till och med igår med en av mina bröder eftersom han vill att jag ska hämta en cola åt honom (vi har läskbackarna i balkongen), varför kan inte du hämta en?, varför ska jag gå när den är till dig?
Well, at least, det var det som först fick mig att lacka. Mina kompisar påpekar hela tiden att jag är alltid glad, ler hela tiden, på gränsen till flin och det är väldigt sällan jag blir arg eftersom jag har stort tålamod, och fastän det är en bra grej så är det också min svaghet. När jag blir arg, då menar jag arg. Jag blir inte bara arg för det som fick mig att lacka i första början, utan på allt annat skit också, allt annat som jag håller inne, allt annat som irriterar mig, stör mig eller vill inte hålla käften. Och det håller i sig.

Så nu sitter jag här, så arg att jag är en mulatt version av hulken -.-
Fy fan vad jag vill slå sönder någon. Faktiskt väldigt nära på att gå och starta ett bråk med en snubbe i gatan.

uncle sam


Mellandagsrea = Shoppa ^^

Vaknade kl 10 idag av brorsan som väckte mig, idag är det ju mellandagsrea och vi skulle inte bara sitta och titta på =P. Vi drog till Kista centrum och köpte en massa kläder, Elektroniska grejer och annat smått =). Vi hade det skitroligt, käka ute på en restaurang också och så visar det sig vara väldigt god mat, blev mätt också ^^

Well, olikt andra människor som visar bilder på sig själva med deras nya kläder så ska jag göra världen en tjänst genom att inte göra likadant =P


On The Winds Of Change

Jag skrivit om det här förr, och jag vet att jag börja säga det ofta nu men anledningen till att jag skriver om dessa ämnen är inte pga att jag har slut på saker att skriva om =P, no, utan för att det är sånt som jag tycker är väldigt viktigt för mig.

Förändring pågår ständigt. Vare sig vi är medvetna om det eller inte så håller saker på att få ny form, nya idéer. Det sker konstant, till och med berg nöts ner och försvinner medans andra reser sig. Och det beror på från person till person, hur man ser på förändring. Det kan vara som exemplet ovan, geografisk förändring; floder, skog eller byggnader. Det finns förändringar i samhället också; vad som är accepterat och det som inte är det, uppfostran och kunskap, och till slut; Personlig förändring; Hur du som person utvecklas, åsikter, funderingar och värderingar.

Ibland kan förändringar vara uppenbara, enkla att se (matriell förändring t ex) medans andra är mer subtila, de sker långsamt och man är kanske inte ens säker om förändringen har skett (personlig förändring).
All det här prat om förändring, varför?, kan ni undra. Svaret är väldigt enkelt.
Det finns väldigt få saker jag är rädd för, två av dessa rädslor är spindlar =P, och förändring. Kanske är det en ologisk rädsla, en som inte har någon vettig orsak but nonetheless it is there.
Vem vet vad förändring kan föra med sig?, jag trivs väldigt bra som det är just nu. Jag trivs med hur jag är som person, trivs med mitt liv, med vart jag bor. Men Förändring finns där, redo att förändra allt med sina magiska händer, redo att trolla bort/ förvränga/ bringa fram något som inte är bekant, något nytt, opålitligt.

I don't want things to change. I like things just the way they are; recognizable, familliar, safe.


Losing my mojo!

Omg!, jag håller på att skriva mindre och mindre i bloggen, C'mon brain, Work! >_<
Inte mycket har hänt (anledningen till att ingen daglig uppdatering kommer =P), lite småsjuk, min "vidsomstand" växlar mellan bättre och sämre men det finns ju en bra grej på gång; Snart får jag mina glasögon!! ^^. Tre dagar till mah paycheck, ~7 dagar tills de är levererade =)

Hmm, jag kom på att jag inte har mycket att skriva om när jag är ledig ifrån skolan. Jag vet att jag inte skriver om skolan mycket här men samtidigt så har jag inget att skriva när jag är ledig, precis som nu =/.
Men skolan sätter igång tankegångarna, man är aktiv där, man lyssnar, man lär sig och man umgås, no wonder jag har saker att skriva om när jag kommer hem.
In short, skolan är nästan hela mitt liv, just like it has always been. Och om ~6 månader så kommer jag ta studenten. Ingen mer skola. A scary thought, me no wanna! >_<

Willikins får visdomständer? =O

Det är det alla säger till mig, eftersom jag har så ont i tandköttet längst in. Är det visdomständer?, jag kan fan knappt äta något pga det >_<
Men varför skulle det vara svullet om en tand ska växa där?, doesn't make sense =/. Besides, vad ska jag med en visdomstand till? det är ju bara en =P, plus att jag inte är så vis (yeah den var dålig men det är sanningen =P)
Så nu säger alla åt mig att borsta tänderna och att det kommer gå över, men jag har fastnat för det där med visdomstand.

Vad är visdom egentligen?. De flesta svar man får är att det är erfarenhet, erfarenhet som man får genom livet, genom upplevelser. Men är det verkligen så?
En människa kan leva hela sitt liv och aldrig lära sig något utav det. Inga idéer, inga hårdlärda läxor och ingen moral. Så om livet i sig ger oss inte kunskap, what does? Vad måste man göra?
Jag har ju inget svar själv på den frågan men ett sunt förnuft är ett stort hjälp =P. Att vi lär oss av våra misstag är otroligt viktigt, tyvärr så gör vi inte alltid det.
Jag brukar alltid ha exempel när jag försöker ge mina "råd", men jag kommer inte på någon och orkar faktiskt inte leta upp en. Men de som lyssnar, de som lär sig, det är dom som förtjänar visdomständer.

Differences in Cultures

Jag skrev i förra inlägget att människor i allmänhet är egoistiska, och det är sant. But =P, det finns olika nivåer av egoism. Man kan tänka på det i olika sätt men ni som läser ofta så vet ni att jag tänker alltid i det stora perspektivet, the big picture. Jag tänker inte då på mina-dyra-skor-som-brorsan-inte-får-låna-egoism, utan på min-medmänniska-behöver-hjälp-men-kommer-inte-få-det-av-mig-egoism.

Det är något som vi saknar, något som vi behöver. Människor bryr sig inte om andra människor. Råkar någon illa ut på gatan så går folk förbi och vänder ryggen åt det, medans en stackars jäkel håller på att bli sparkad i ansiktet. Jag kan ta 100 ex som någonstans i ett spansktalande land (glömde vilken) där en stackars 16-årig tjej blev sparkad i ansiktet flera gånger av en rasist mitt i ett tåg. Folk bara satt och kollade på. Ingen gick ens fram till henne efter att snubben smitit iväg.
Eller som 2 killar i skolan. Mitt i matsalskön så börjar två snubbar att bråka, den ena blir fälld och börjar få sparkar i ansiktet, tror du det var någon som stoppade?, ja, jag och en annan irakie, resten stod och kollade stumt på.
Vi bryr oss för lite om medmänniskan.
Men den goda nyheten är att det inte alltid är så. I andra länder, i andra kulturer så har man inte glömt det. Arabländer i allmänhet är såna ställen. Jag har varit i flera, jag vet. Går man förbi i gatorna så får man en glad hälsning, äldre respekteras, små tjänster utförs hela tiden av människor som vill hjälpa en. Och du själv, blir då en av de, du blir glad, du blir tacksam och du börjar tänka i samma banor.
Det finns gott i människan, det finns hopp, det gäller bara att någon visar vägen först.

The Choices we make

Jag har skrivit väldigt mycket om det här, men det kommer alltid tillbaka till mig, om och om igen.
Jag blir varje gång förundrad av det hela, hur vi kan göra de val vi gör, tiotusentals val inom loppet av en dag, val som kan förändra så mycket om man hade gjort något annorlunda.
Vi går igenom livet för hastigt tycker jag. Vi väntar inte, vi tänker inte, vi ser inte och vi förstår inte. Vi vill alltid ha mer och mer, vi vill ha det som vi vill, vi vill ha det nu.
Ta det lugnt, sakta ner, ni har inget springande bakom er som vill sätta tänderna i röven, ryck inte fram genom livet utan promenera vidare istället, see the sights and stuff ^^

Vi tänker för lite när det gäller våra val. Vi väljer alltid det som är bra för oss själva. Ja, vi människor är egoistiska tycker jag, vi tänker inte på andra. Det är bara en negativ poäng utav flera hundra. Sitt ner och tänk efter lite så kommer du se eftersom Val är ett jäkla stort ämne. Det innefattar nära på allt vi gör.
Vi väljer att röka (skadligt), vi väljer att dricka (skadligt), vi väljer att meja ner skogarna. Vi måste inte. Men vi gör det. Och sen när man frågar det här, så får man samma gamla svar;
"Visst går det att göra bättre, men det är enklast så"

Ooont =(

Vaknade idag med att ha ont i halsen, håller kanske på att bli sjuk =/
But that's not the whole story, ännu ondare än halsen är det i munnen >_<. Jag har inga hål eller något sånt, borstar nästan varje dag ^^, No, det är bara det att tandköttet är lite svullet och varje gång jag biter ihop så blir den träffad av den övre tanden =(

Så nu väntar jag på att blir sjuk =/


I have underestimated The Matrix

Ok, I know this topic is waay old, men det är just därför jag skriver om den =P
Jag såg The matrix först -99, samma år den kom ut men jag kan säga att jag var för ung då, fattade inte storyn, ingenting, väntade bara på fighting-scenerna som det finns gott om i filmen.
För några dagar sen så skulle vi kolla på den under filosofin, och då märkte jag hur bra storyn var. Skit i de dåliga effekterna (när det gäller 1:an i alla fall =P), skit i det dåliga skådespeleriet (keanu reeves) så kan man se en bra story. Det är det bästa jag vet faktiskt, att få se hur civilisation utplånades pga våra egna misstag, eller pga några onda, i det här fallet, maskiner. Hur världen har för alltid förändrats, hur vår framtid kan se ut.

Snart så ska jag kolla klart 1:an (såg bara halva i skolan) och sen kolla tvåan och trean som jag aldrig sett förr. Till skillnad ifrån att intensivt vänta på fighting-scenerna den här gången, så kommer jag vänta på klipp av hur vår framtida förstörda värld ser ut =P

Willikins kör fult? =O

Idag så var det en bra dag, kom hem ifrån julavslutningen, tog det lite lugnt hemma, några gäster kom på besök för Eid (vi firade idag =/), och efter att de hade gått så drog jag ut med kompisarna.
Det var roligt som vanligt =D, körde bandy också den här gången, men olikt den förra, där jag körde faktiskt väldigt bra och satte in mål, så gick det sämre den här gången. Visst var det roligt ^^, men eftersom jag är den näst tyngsta snubben där (alla flyger så fort jag snuddar dom =P) så råkar man göra illa folk =(. Och det var det som hände stackars Sarmad.
Först så fick han ett skott på kuken (ouch) och sen blev han armbågad av mig rakt in i näsan. Han ville inte spela mer =P, can't blame the guy, han hade otur men jag känner mig ansvarig fastän det var en olyckshändelse =/.
Förlåt Sarmad!! >_<

To Withhold The Truth

OMG!, har inte skrivit ett inlägg på snart 3 dagar, w00t?! =P

Jag har tänkt på en grej, ni vet, vissa brukar vidhålla sanningen. Alla har sina orsaker för att göra det, vissa gör det för att "ljuga" på något vis, andra för att det är "det bästa" för en, osv.
Det här är 2 helt olika saker, so pay attention.
Att vidhålla sanningen är bra ibland. När t ex det är någon onödig information som man inte behöver få veta om. Något som jag vet att min kompis Kalle inte behöver veta, något som kanske till och med skulle reta upp honom, då är det okej.
Den andra är när man tycker att man är "barmhärtig" och låter en person vara ovetandes om något som har hänt, vilket enligt min mening är helt fel.

Visst vill man tänka på personens bästa, man vill inte att ens nära och kära ska sitta och deppa pga någonting som du har berättat, men man måste tänka på att personen i fråga kommer ändå höra det någon gång, inte nödvändigtvis ifrån dig. Tro mig, jag förstår fullkomligt hur det är med att vilja beskydda någon som betyder mycket för en men det finns en gräns, I had to learn that the hard way.
So this is to all of you out there som tror sig kunna veta bättre; "Låt inte din vän vara okunnig om något som betyder mycket för dom"


A though one

Nu har jag fått slut på saker att skriva om! >_<
Jag har tankar och funderingar att skriva om, men det handlar mest om "That Girl" och det vill jag inte skriva om, jag har tjatat om det tillräckligt mycket. Plus att de här tankarna kommer alltid finnas där, för de är inte bara funderingar, utan också nyfikenhet, det känns som om jag har mycket att utforska i det hörnet, men jag vill inte gå djupare.

Ska snart dra ut med kompisarna, gamea, köra spel och det gamla vanliga =P
Haha, förra gången hade vi en turnering på Fight Night round 3, första gången jag körde det och gissa vem som vann? ^^
Well well, hoppas att jag får bra material att skriva om snart =)

Looks fun! ^^

Haha, jag baxa den här ifrån Lyssies blogg =D, hope you don't mind ^^

1. Värsta känslan?
Ångest!

2. Bästa känslan?
Happiness ^^

3. Din första tanke när du vaknar?
A special girl >.>.....

4. Villken rignsignal har du på din mobil?
Switchfoot - You

5. Har du nånsin varit kär?
Är det just nu =P

6. Vad har du på väggarna i ditt sovrum?
Vit tapet =D

7. Vad har du under sängen?
Böcker, kläder och oidentiferade objekt

8. Ser på?
Heroes, Smallville, Naruto!

9. Lyssnar på?
Allt, till och med country ^^

10. Skriv nåt smart?
Du har kognitiv dissonans =D

11. Om du fick träffa någon död eller levande, vem?
Imam Ali!!!

12. Vad stod det i ditt senaste mottagna sms?
"Jude" =D

13. Vad vill du bli när du blir stor?
Lärare

14. Hur skulle dina vänner beskriva dig?
Jag har otroligt vänliga ögon ;D

15. Villket är ditt lyckligaste ögonblick?.
Har många, vet inte vilken =P

16. Vad skulle du vilja vara världsmästare i?
Simmning (kan inte ens simma på riktigt =P)

17. Villken kroppsdel klarar du dig utan?
...Räknas tungan? =/

18. Villken superhjältekraft skulle du vilja ha?
Soo easy!..Flying Man!!! ^^

19. Vad är du beroende av?
A special girl >.>.....

20. Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
........A special girl! =D

I carry your heart

I carry your heart with me(I carry it in
my heart) I am never without it (anywhere
I go you go,my dear; and whatever is done
by only me is your doing,my darling)
I fear
no fate (for you are my fate,my sweet) I want
no world(for beautiful you are my world,my true)
and it's you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you

here is the deepest secret nobody knows
(here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life;which grows
higher than the soul can hope or mind can hide)
and this is the wonder that's keeping the stars apart

I carry your heart( I carry it in my heart)


Your happiness is mine, you keep this heart warm. Being around is more than I ever need.
You know who you are ^^


Mr Taliban

är jag också. Why?, för att jag är (precis som alla andra araber =P) en hårig jävel. Och en iraker dessutom (x-tra håriga =P).
Jag ser efter mitt utseende, inte i så stora grad, men så att jag ser acceptabel ut i gatorna =P, tar en dusch någon gång om året och så ^^
Jag har skägg (duh =P) som jag bryr mig inte så mycket om, ibland får den växa hur den vill, ibland så fixar jag till den genom att låta något vara kvar. Men i allmänhet så bryr jag mig inte mycket om den. Och det är här det intressanta händer. När jag väl rakar mig, så vet hela skolan om det (inte exakt but as good as =P)
När jag går runt där med mina rakade kinder, hals, panna, öron, näshår och resten av kroppen, så är det alla som lägger märke. Och alla kommenterar det =P

"Ååh, har du rakat dig?"
"Ååh, har du rakat dig?"
"Ååh, har du rakat dig?"
"Ååh, har du rakat dig?"

(alla säger precis samma sak =P, vad ska de annars säga?)

När jag idag frågade alla varför de kommenterar det så sa alla precis så här:
"Men du har ju alltid skägg och du är hårig, så när du rakar dig så lägger man märke till det"
Yeah, Mr Taliban I am ^^


Mr Handyman

Är jag. Och en jävligt bra sådan. Det finns inget som jag inte kan fixa, redan när jag var liten så öppnade jag mina radiostyrda bilar, tog ut deras motorer, kom på hur man kan använda en nokia mobil-laddare som en elektricitetskälla till mina små "uppfinningar" och jag har fått så många elstötar att jag har tappat räkningen =P
Jag håller på med saker hela tiden (både frivilliga och krav ifrån familjen), ifrån att byta lampor, ta hand om tvätten, montera ihop möbler, till saker som att flytta runt grejer, handla och laga mat.
Yes, I do that and much more, så jag är verkligen Mr Handyman. Hemma så får jag knappt en stund för mig själv, det är alltid någon som ropar mitt namn och kraven kan vara alltifrån : "Hämta vatten åt mig" (till och med brorsan som kan fan hämta det själv >.<) till "se om du kan fixa den här lampan, något är fel inuti"

Vad är det jag måste göra för att få lite lugn och ro?, Mr Handyman is handy, but he got stuff to do too you know =/


Den sanna gudsbilden

Det här är något som är så extremt viktigt, inte bara för mig och dig, utan för människor överallt i världen. Jag brukar inte prata om dessa saker i allmänhet, delvis för att jag är en enkel människa med enkla tankar, värderingar och tycken, men också för att mina vänner är inte så intresserade i religion. Jag kommer nu berätta för er mina åsikter, och om det var något som jag fick bestämma i världen så skulle det vara förändringen av gudsbilden som vi har idag.

Ofta har vi "sett" eller hört hur Gud "är". En gammal skäggig man (nowadays är det folk som säger att han kan lika gärna vara en kvinna =/ ) som bor högt uppe i himlen bland de vita molnen. *Suck* så barnsliga tankar. Dessa tankar eller idéer är fel, jag ska visa varför.
Saker som har sagts eller som man ibland säger om Gud, t.ex att han vilade på den sjunde dagen efter skapelsen är fel. Samma sak som att han "gick" bredvid Adam i Edens lustgård osv.

Gud är Allsmäktig. Han har skapat något som vi troligtvis aldrig kommer förstå; Universum!, hur kan då vi, ynkliga människor, förstå Gud?. Vem är vi för att säga sånt?
Jag vet att jag låter kanske dramatisk and stuff, men det är bara för att det här är viktigt.
De som tycker eller tänker så har fått fel idé. Gud är ingen man, inte heller något som vi ens kan förstå. Gud är Gud. Vill ni ha en bild av honom?, då kan ni tänka som jag gör, och till och med det kan vara fel.
För mig, så är Gud livskfraft. Han är något mystiskt, Skaparen, han finns överallt omkring oss. Han är Ljus, kunskap. Vi behöver inte veta vad han är, om vi ens kan, utan bara erkänna Honom.
De som tycker att man kan ha en bild av Honom har fel och för att hjälpa er att se varför så kan de här texterna förklara mer än vad jag någonsin kan;

"Praise be to Allah Who lies inside all hidden things, and towards Whom all open things guide. He cannot be seen by the eye of an onlooker, but the eye which does not see Him cannot deny Him while the mind that proves His existence cannot perceive Him. He has not informed (human) wit about the limits of His qualities. Nevertheless, He has not prevented it from securing essential knowledge of Him. So he is such that all signs of existence stand witness for Him till the denying mind also believes in Him. Allah is sublime beyond what is described by those who liken Him to things or those who deny Him.
Be content with this and do not limit the Greatness of Allah after the measure of your own intelligence, of else you would be among the destroyed ones.

He is Powerful, such that when imagination shoots its arrows to comprehend the extremity of His power, and mind, making itself free of the dangers of evil thoughts, tries to find Him in the depth of His realm, and hearts long to grasp realities of His attributes and openings of intelligence penetrate beyond description in order to secure knowledge about His Being, crossing the dark pitfalls of the unknown and concentrating towards Him He would turn them back. They would return defeated admitting that the reality of His knowledge cannot be comprehended by such random efforts, nor can an iota of the sublimity of His Honour enter the understanding of thinkers."


Så borde man tänka. Visst har alla sina åsikter och värderingar men när man pratar om något så stort som Gud, hur kan man likna Honom med oss?


Truth In It's purest form

Jag vill berätta lite om religiösa texter eftersom de är centrala i alla religioner.
Oftast när man läser religiösa texter så är de lite förvirrande, abstrakta och är svåra att följa, konstiga eller löjliga böjelser som "thee" och "He Giveth" finns i överflöd och man känner att man inte riktigt förstår vad denna text vill förmedla.
Ett stort problem, eller rättare sagt, orsaken till dessa problem är naturligtvis översättningarna. Bibeln har ju översatts ifrån latin och misstolkningar kan ha förekommit. Koranen har också översatts men den läses ju på arabiska som är det språk som den blev presenterad till människorna i första början och det överlättar ju naturligtvis. Judendomen har också inte haft så stora svårigheter med deras talmud.

Det som jag vill berätta för er är att mycket kan missuppfattas vid översättningar, och vill man verkligen få veta, känna och förstå, så måste man gå till källan och läsa texten i sin originella form. För att få fram min poäng så ska ni få läsa en liten text, please bear with me;

"He knows the secrets of those who conceal them, the secret conversation of those who engage in it, the inner feelings of those who indulge in guesses, the established certainties, the inklings of the eyes, the inner contents of hearts and depths of the unknown. He also knows what can be heard only by bending the holes of the ears, the summer resorts of ants and winter abodes of the insects, resounding of the cries of wailing women and the sound of steps. He knows the trace of every footstep, the feel of every movement, the echo of every sound, the motion of every lip, the abode of every living being, the weight of every particle, the sobs of every sobbing heart, and whatever is there on the earth like fruits of trees or falling leaf, or the congealing of blood or clot and the developing of life and embryo."

Det kan vara lite svårt men man kan inte förneka den känslan som texten ger men när man jämför denna översättning med den arabiska så är skillnaden som dag och natt, och för att bevisa det så ska ni få höra det ifrån en person som har läst den arabiska versionen; Ibn Abi'l-Hadid;

"If Aristotle, who believed that Allah is only aware of the universe and not of its particulars, had heard this speech, his heart too would have inclined, his hair would have stood on end and his thinking would have undergone a dramatic change. Do you not see the brightness, force, vehemence, sublimity, glory, seriousness and ripeness of this speech? Besides these qualities, there is sweetness, colourfulness, delicacy and smoothness in it. I have not found any utterance similar to it. Of course, if there is any utterance matching it, that can be the word of Allah only. And there is no wonder in it, because he is an off-shoot of the same tree (of the Prophet Ibrahim, who set up the Unity of Allah), a distributory of the same river and a reflection of the same light."

Koranens språk, den prosa den är skriven i, kan aldrig, inte om ettusen år, jämföras med någon annan text, för det var den utmaningen araberna fick. Vid den tiden så var de utsökta poéter, deras kunnighet lät de komma på storslagna dikter och man hade till och med "Battles" (precis som en rap-battle =P) där den ena försökte komma på en dikt som den andra inte kunde överträffa. Ändå så kunde de aldrig överträffa ens den kortaste meningen ifrån koranen, för det, mina goda vänner är Guds budskap till dig.
Jag tycker bara att det är synd att alla människor inte kan arabiska, då skulle ni förstå =P

Me and my thoughts

Jag kan sitta i timmar och bara tänka för mig själv.
Inte för att jag är trög (surprise!!! ^^), utan för att jag förlorar mig själv i mitt eget tänkande. Jag tänker på det ena och i nästa stund något helt annat, för det finns bara inte saker som händer omkring, saker som du kan förstå, utan också det oupptäckta, det som händer långt bort och det som vi inte kan genomskåda. Det finns så mycket därute (I världen, ja till och med universum), kunskap, mysterier och frågor. Ibland tänker jag så, I den stora skalan, jag tänker på vår existens, på vårt förflutna och på vår framtid. Hur kommer det  gå för oss människor?, hur kommer världen se ut om 500 år?
Jag vet vad som kommer hända, but it doesn't hurt to dream ^^
Grejen är att mina funderingar oftast blir avbrutna (inte egentligen men eftersom jag kan hålla på så länge, it's bound to happen =P), Vi är ju en familj på 6 pers som bor i en lägenhet med bara 3 sovrum =P
Det finns så mycket mer att se i världen, visste ni att bara 10% av alla världshaven är upptäckt?, Varje dag så hittar forskare flera nya djurarter eller till och med nya djur som vi aldrig har sett förut. Vad finns på havets botten? Sub7an Allah, vilka under han har skapat.

Ja, jag tänker tänka i såna banor, men för att vara helt ärlig så tänker jag på en sak mer än allt annat. Jag tänker på en pytteliten del av vårt universum, på en liten planet, på en jätteliten stad och en ännu mindre ort. Mitt inre öga ser ett litet hus, och där i huset så finns det en brunhårig skönhet, med krämvit hy och stora vackra gröna ögon.

Tafs?

Ok, jag snuddade vid det här ämnet hos lyssies blogg på kommentarerna men jag tänkte skriva om det i lite mer detalj.
Det finns vissa killar (och den enstaka tjejen =P) som tafsar hela tiden....what's up with that? =P I mean, ok om du gillar personen, ni har roligt, drar skämt, myser lite med varandra och så ^^, men de här människorna håller oftast på sådär med precis alla.
Haha, varför skriver jag om det här?, because it's a bit wierd när man tänker efter, vad ska man göra utav det?, betyder det här att hon gillar mig?, att hon vill ha mig?, men sen går hon och gör samma sak med killen som sitter bredvid, what the hell is going on?!! =P
(det här händer inte mig, I'm just writing about this) Jag har aldrig varit eller kommer bli en sån tafs-kille, although det finns tillfällen då jag undrar varför (haha =P), kunde ha tjänat på det, men jag är bara ingen sån.

Snart ska jag dra ut med grabbarna, ha lite roligt, få se vad vi gör idag då ^^
So, kommer ni sluta tafsa nu eller vad?

P.S
Kom på att en tjej almost touched my boobies today =P

RSS 2.0