Life ups and downs

Nu går det ner. Sant, det är eid, Ramadan är slut men ändå så är det jobbigt just nu. Det funkar inte på flera håll.
Det första är jobbet som börjar tära på en riktigt ordentligt nu och man pallar bara inte, måste allvarligt leta efter ett jobb med en stabil lön på 90/h annars kommer jag dö fan.
Sen så är det här hela med hur man har gjort ifrån sig under ramadan och jag måste erkänna att jag gjorde skitdåligt. Jag fastade bara de första 3 dagarna och fick sen en migränattack PRECIS när jag tog min första tugga när det var ftoor. Efter det så fasta jag inte och för att göra det värre så slutade jag till och med att be, just under den här månaden också som betyder så mycket =(

Det värsta var typ igår. Jag lacka på farsan och vände honom ryggen fastän han ropa på mig. En timme senare så blev jag "uppläxad" och skammen åt mig levande, jag hade blicken på fötterna och jag ville bara begrava mig själv på plats. Hur kunde jag göra så mot honom?, jag av alla människor borde veta bättre än att göra sådär. Oförlåtligt, jag får gå och be om ursäkt.

Livet är tufft men det gäller att kämpa, inget kommer gratis =P

Bitter

Har alltid velat vara en såndär glad, positiv jävel som alltid har ett leende på läpparna, men just nu, in life's irregular ups and downs så tänker jag på en annan scenario, en där jag är en bitter gammal gubbe med sura, mörka kommentarer. Sounds quite tempting.

För det finns det där speciella som man jobbar hårt för, anstränger sig för att få eller inte förlora men som oundvikligen slinker dig ur fingrarna. And you can't forgive yourself for it. That or contemplate the hand given to you by fate, thinking that nothing in the world is fair or happy, so why should anyone else deserve to be?
Det här är en väldigt ovanlig sida av mig, men en sådan som jag kan förstå. It has its reasons, ones that you simply can't let go of. Trying to be a simple man, a simple character in a complex, difficult world is not easy.

Jag har alltid haft lätt att inse fakta (i de flesta situationerna i alla fall), och har lätt att acceptera det och gå vidare eller försöka göra något utav den ny-accepterade situationen men uppenbarligen inte den här gången. Naturligtvis går det att göra, det finns väldigt enkla sätt, men jag vet inte om jag är redo än.

Rules

We all have rules. Vare sig vi gillar det eller inte så finns de där, och nu pratar jag inte om regler i allmänhet som t.ex i samhället, hemma, i arbetsplatsen eller inom religion, utan personliga regler.
Antingen är det dom som formar oss eller vi som formar dom. De finns i olika grader och prioteras annorlunda nästan för varje dag, medans andra är lika viktiga året eller till och med livet ut.
Ibland väljer vi att strunta i reglerna and walk where the rules kept us out. Resultaten kan bli något nytt men oftast är det då vi begår våra misstag.
These invisible blocks form the path we take in life, what sets us apart from others and make us stand out as individuals, och jag har märkt att även om inte man strängt följer reglerna till punkt och pricka så håller vi däremot värderingarna av dessa regler nära hjärtat.
Dessa regler är vad som får oss att reagera häftigt åt något som en annan person finner normalt och det som får oss att avstå ifrån att säga si och så i en konversation, att avstå ifrån en viss handling eller utföra den utan mycket tanke bakom.

Det jag funderar på nu är, vilka är mina regler?
Visst kan jag en del men inte alla, eftersom majoriteten av dessa regler kan vara slumrande och dyker upp bara när situationen tillåter. Det förklarar ju mycket av situationer där vi agerar men kan inte motivera handlingen.

Hmm, det här var ju intressant, better give it a bit more thought när jag ligger i sängen (madrassen rättare sagt =P)


My silent lamentation

Att veta och att agera utifrån den vetskapen är två helt annorlunda saker. Jag visste vad som skulle komma långt framför, redan från första början och med skrämmande klarhet. Men ändå så agerade jag inte utifrån det jag förutsett, utan höll kvar på det där hoppet, om att det skulle bli annorlunda.
Men nu är det som det är. Ändå tänker jag tillbaka till den tiden. Det är både skrämmande, roligt, rätt och fel samtidigt tycker jag. The want to see that face again.

Det jag tänker på nu är, why, after all this time och efter allt det som jag äntligen fick upp ögonen på, fortfarande känner samma sak, om än inte i lika hög grad. Det finns där, slumrande, som dom glödande kolen efter en eld, redo att flamma upp igen. Hoppet finns kvar.
Phfah!, har alltid varit en hopplös romantiker, always will =D

Men det finns annat som måste fixas och tänkas på, and so my silent lamentation is silent no more.

The 11th hour

Underbar film, älskar såna motiverande och inspirerande skapelser. Det får en att tänka. Kolla och njut =)




Oj, om den inte funkar så får ni vänta tills den är klar, har precis laddat upp den (min första video på youtube, yay ^^)

Migrän-dröm

Jag vaknar idag till en bultande huvudvärk, ungefär som när man försöker slå in en port i gamla medeltiden. Till och med ögonen bultar. Halsen är torr och värker, det gör ont att svälja och jag gör mitt livs största insats på att inte göra just det.
Jag vet att jag har vaknat för tidigt, någonstans runt 6 skulle jag gissa, fast så här klartänkt var jag inte när jag låg där. Det är blött här och var, jag hade dreglat i sömnen. Det är väldigt varmt, men jag gömmer mig under filten ändå, ljuset är för starkt, det gör ont i ögonen och det känns som om jag vill hitta tröst genom att krama filten nu när jag tänker tillbaka. Det är inte kul att vara helt ensam under en migränattack.

Jag drömmer att jag går in ett klassrum i skolan, Rudbeck. Andra elever börjar strömma in och jag vet inte varför. Alla sätter sig. Jag sätter mig också bredvid en kille jag känner men han känner jag ifrån jobbet, inte skolan. Ändå var han där och det slog mig aldrig vad han gjorde i rudbeck.
Av någon anledning så är jag klädd i bara kalsonger. Jag bryr mig inte om det. Det känns normalt och de andra eleverna märker inte. Efter ett litet tag så börjar jag undra varför ingen har påpekat att jag sitter i bara kallingarna.
Läraren kommer in. Han är sen, ber om ursäkt för det på ett högfärdigt sätt, som om han vill helst slippa göra det och börjar undervisningen. Det handlar om Stjärnregnet som man har i kombilotteriet, de lotter som jag säljer på jobbet.

En våldsam migränattack får jag. Halsen blir helt torr, ögonen värker och jag börjar känna att det blir kallt. Jag blir medveten om att jag har på mig ett enda klädesplagg. Kläderna mina hänger på stolen som jag sitter på men jag är så svag att jag inte orkar ta på mig de. Jag får svårt att andas. Flera liters snor rinner ut ur näsan men det går inte att få stopp på det. Snart blandades det med blod. Jag försöker se, tar på mig mina smutsiga glasögon men en vit aura skymmer nästan hela min syn. Jag ser bara konturer. Huvudet ligger på bänken. Jag trollar fram papper för att torka näsan men det hjälper knappt. Kompisen från jobbet kollar på mig och ser oberörd ut.
"Mannen, jag kommer fan dö snart, hjälp"
"Vadå vad händer?"
"Migränattack", svarar jag, som om det ordet skulle förklara allt.

Jag får nog, tar tag i min t-shirt och ska just ta på mig den när läraren vänder sig om och frågar vart jag ska. Ragnar, en gammal kompis som råkar vara där men som också råkar vara full svarar glatt att jag har migrän och ska hem. Läraren svarar att det är skitsnack, man behöver bara ta en tablett och så mår man bra igen. Jag blir arg. Hur kan bara förklara bort det så?
Jag går hotfullt fram emot honom och han backar in i ett hörn, vaksam. Jag petar honom i hans tjocka mage med en pekfinger och hotfullt frågar om han har någon aning vad det är jag går igenom. Inte helt skrämd, så vågade han nicka men inte prata, tillräckligt bra. Kolla på mig, skriker jag framför honom, och pekar på mig själv. Jag sitter mitt i en klassrum full med elever med bara kalsongerna på mig, fortsätter jag, och det får med sig några skratt från klassen.

Jag försöker nu öppna ögonen och finner att ljuset är inte så farligt. Jag går upp ur min enkla madrass som är min säng och stapplar fram till toan. Väl inne så snorspottar jag för att rensa näsan. Det har en brun färg. Jag sköljer bort det. Jag känner att det är väldigt varmt och skulle tvätta ansiktet men vattnet var för kallt. Jag justerade värmen och plaskade vatten på ansiktet. Väldigt uppfriskande men nu är det inte så kallt längre. Justerar värmen igen och plaskar mera vatten. Och så fortsätter jag. Plask efter plask och varje gång känner jag mig piggare. Så fortsatte jag i 5 min, medans jag också tänkte att mitt balanssinne var ute och cykla. Jag vågade ta en klunk vatten och begav mig tillbaka till rummet så att jag kunde skriva det här.

Dua' Iftitah

Det här är min absoluta "favoritlåt" (har slutat lyssna på musik för längesen, har bara latmiyat och sånt på mobilen). Kan aldrig få nog av att lyssna på den. Eftersom riksarabiska är väldigt svår så är det en del av orden jag inte förstår men den engelska översättningen fixade det och då blev jag kär i den ännu mer. Så rätt, så rätt!!
Läs igenom det förstå så kommer ni fastna =P

O'' Allah, I begin my (supplication) by praising Your Grandeur.

And You are the One, who (always)

guides in the right direction. I am convinced that You are the most ‘‘Mercifull''

-in amnestty and forgivenes; but ‘‘Stringent''- in punishing and disciplining the

miscreant, and (You) hold the Absolute Sovereignty in the realm of power and authority.


O' Allah, You have enjoined me to supplicate

and plead to You; in that case, (I implore You to) hear my petition and respond (to it);

O' Merciful, abate my tendency to indulge in sins. O, my Allah, innumerable are the miseries

You have alleviated me from, and the grieves You have driven away from me;

(similarly) how numerous (were) my miseries that You have lightened me of;

and You have (always) showered blessings (on me) and aborted the onslaught of misfortune around me.

All Praise be to Allah who has nott taken for Himself a wife or (parented) a son;

(who) has no contender to His Reign; (and) nor does He have a friend to depend on.

So, Magnify Him with all Greatness. All praise be to Allah, with utmost gratitude

for all His blessings. All praise be to Allah, Who has no opponent to His rule; nor a challenger to His commands.

All praise be to Allah, Who has no advisor to claim a job--sharing role in creation (of the world); nor is there

anyone parallell to Him in His Greatness. All praise be to Allah, whose commandments encompass the

(entire) universe; His grandeur is reflected through (His) love and kindness. His magnanimity is exceptional and boundlless- flowing from His infinite resources; and the enhancement of these (ever-- flowing) blessings can not be (possible) without His generosity and kindness. Certainly, He is Mighty and Generous. O, Allah, I ask You for a little which You have in plenty; although my needs are many- You are the One I can bank on; (because) You are needless of these material things; but they mean a lott to me- (and I know) it is easy for You to ((fulfill my needs). O, Allah, certainly

(I am aware of the fact that) You forgive my sins, condone my faults, take a lenient view of my evil--doings

committed by design or inadvertently- yet) I am temptted to ask You for what I do not deserve, i.e. sustenance which You have bestowed upon me from Your Generosity; and provided to me from Your power, and made it known to me by Your answers. So, I persist in calling out; having faith in You, and I ask from You,

speaking to You in a familiar way, leastt afraid of (You) nor being shy- Rather (I am) assured of Your love and kindness whenever I look towards You. Thus, in case there was a delay (in You reply) for which I blamed You due to my ignorance, (I should be aware that) such a delay could be a blessing in disguise, because (only) You know the consequences of (all) matters. I have not seen such a magnanimous mastter; who is more accommodating (even) to dissatisfied servants, as You are to me. O' my Lord, You call me towards You and I turn down the offer; You be affectionate to me (whereas), I pay no heed towards You, You extend Your love to me but I do not reciprocate, as if I consider mysellf superior. Despite all that You do not suspend bestowing blessings and favours on me- emanating from Your mercy and generosity; so, (continue to) be mercifull towards Your ignorant servant and remain kind to me. Certainly, You are generous and kind. Praise be to Allah, the absolute Sovereign; Who regulates the movements of skies and stars;

(Who) controls the winds, causes the break of dawn, and execute authority- the Lord of the uniiverse.

Praise be to Allah, for His indulgence in the wake of His absolute awareness.

Praise be to Allah, for His amnesty emanating from His Omnipotence. Praise be to Allllah, for the lasting relief He gives despite His anger, and power to do anything He wants to do. Praise be to Allah, the Creator of all creation,

the provider of plentiful sustenance, the separator of dawn (from night), possessor of Glory and Power

and Bounties and Blessings; Who is far away invisible and (yet) nearest-so near that He is fully

aware of the whispered secrets; the Blessed and Exalted.
Praise be to Allah, Who has no one parallel to challenge Him; nor there is anyone worth--comparing with Him;

nor a helper to assist Him (in His work). He tames the powerful by His force; and (all those who consider themselves)

terrible are inferior before His Greatness; so, He through His powers, accomplishes whatever He wants.
Praise be to Allah, Who (always) replies whenever I call Him; covers up my faults despite I defy His commands;

(He) gives me the most of His bounties

and still I ask for more. A large number of favours He approved (for me) and many dangers He has saved me from;

and there are numerous boons He has made available to me. Therefore, I sing His Praises and recite His Exaltation.

Praise be to Allah, none can transpire what He covers up; no one can shut the doors that He has kept opened;

no one who has asked Him (for hellp),  is disappointed by Him; and no one who has looked attentively towards Him for long, is misguided in his hopes. Praise be to Allah,

Who gives protection to the frightened; (He) comes to the help of the upright; (He) backs the cause of the (one who is)

weak and enslaved; (He) destroys the atrocious; ruins the (oppressive) rulers and replaces them by the ‘‘awaited

saviors''.

Praise be to Allah, Who breaks everything that belongs to the oppressors; eliminates the tyrants; keeps a watch on the fugitive; provides assistance to those who call Him for help; fulfills the needs of those who are needy and ask for (support); (and) favours the faithful.
Praise be to Allah, in Whose awesome fear (even) the heavens and their dwellers tremble and shatter; the

earth and its denizens shake and quiver; and oceans on which whatever swims or floatts, (or) flow together in excitement and turmoil.

Praise be to Allah,

Who has guided us to this. We woulld not have been on the right path had Allah not guided us.

Praise be to Allah, Who creates (everything) but is not created by (anyone); provides sustenance but needs no

provisions (or Himself); provides food to everyone but needs no food for Himself; makes the living dead

and regenerates the dead; and He is everlasting and there is no death to Him; (and) He holds in His hands every good thing; and He is able to do all things. O' Allah, shower blessings upon Mohammed, (who is) Your servant, Messenger,

confidant, friend, beloved assistant; the best of all things created (by You); the one who is evidence of Your Greatness;

preserver of Your secrets and preacher of Your teachings. (Bestow upon him the blessings that are) prosperous, pleasant, Holy, purified and sublime-advantages,mercies, affections and salutations that You have made available

to none other (but Mohammed); and those honoured gifts that You have not bestowed upon other creatures.

O' Allah, bestow blessings upon Ali- the leader of the faithful; successor of the Messenger of the Lord of the worlds;

Your servant, Your beloved representative; brother of Your Messenger; Your decisive argument over mankind; Your most significant evidence of Your Greatness; (and) the great news from You. O, Allah, shower blessings on the truthful

pure Fatiima- the chosen leader of the women of the worlds. O, Allah, send blessings on the sons ‘‘the mercy for the worlds'', the leaders and the guides-Imams al--Hasan and al--Hussain, the leaders of the inhabitants of Paradise.

O, Allah, bless the leaders of the Muslims-

Ali the son of Hussain,

And Mohammed the son of Ali,

And Jaafer the son of Mohammed,

And Musa the son of Jaafer,

And Ali the son of Musa,

And Mohammed the son of Ali,

And Ali ibne Mohammed,

And Hasan the son of Ali,

and his son-the rightly--directed guide; Your decisive argument over Your servants and trustworthy confidant on Your earth- blessings be to him, numerous and forever. O' Allah, bless the custodian of Your commandments;the vigilant guardian, the reliable patron, the awaited justice- surrounded by Your favourite angels, (and) assisted by Your holy Spirit.

O, Lord of the worlds; O' Allah, reveal him to call the people towards Your book-enforciing Your religion
and make him succeed in the earth like those You created before hiim, and help him establish his faith approved by You;

and grant him safety against fear. (For) He serves You and ascribes no one parallel to You (in greatness). O, Allah, grant him power and authority and strengthen (good) people through hiim. Give him the required assistance and

support the people through him; and make him prevail over all, (which is) the final decisive victory; and delegate him Your supreme authority. O, Allah, project (and promote) through him Your religion and the way of life Your Prophet led; until everything (good or bad) is revealed to the mankind. O' Allah, we earnestly desire that during his kind, just and fair period (rule) You should reinforce (the religion of) Islam and stimulate its adherents, and humiliate the imposters and hypocrites; and enlist us among those who invite people towards Your service and lead them to Your prescribed path; and grant us the good of this worlld and the world hereafter. O' Allah, whatever truth You have revealed to us help us cling to it and if we are in some deficit of that truth help us achieve that too. O' Allah, through him (Imam Mahdi) put things right for us, Gather and unite our groups, (Help us) resist division and polarization, Increase our numerical strength, (Help us) regain our lost honour, Extricate us from miseries, (Help us) overcome debts, Eradicate poverty among us, (Help us) come out of uncertainty and chaos, Allay our dificulties, Brighten our faces, Free our captives, Grant us what we request,

Fulfil our promises, Respond to our calls, (Help us) gain what we strive for, in this world and the world hereafter, And give us more than what we expect. O' the best of all who are contacted for help, and the most Generous among givers. Through him (Imam Mahdii), purify our hearts by removing the stains of hatred and anger, and guide us towards truth when we are tangled in disputes- certainly, You guide whom You wish to put on a right path. Through him (Imam Mahdi), help us, O' Allah, in overcoming Your enemy as well as ours, A'meen
 

O' Allah, we express our misfortune to You that we are deprived of the presence of our holy Prophet: may Your blessings

be on him and his family; (we also feel depressed that) our guardian-- friend (Imam Mahdi) is in ‘‘disappearance''. (We are surrounded by) large number of our enemies; and we are small in numbers, and there is widespread disorder (all around) and (we are suffering) the vicissitudes of time. So, send blessings on Mohammed and his Family. Relieve us from miseries and help us achieve (eternal) success; and enforce the rule of justice and fair play, make us bright and free us from grief and take us in Your care. (It is possible)) through Your mercy -O' the most Merciful!! O Allah,

by Your mercy, include us with the virtuous, raise us to be with the distinguished people, with a cup of water from the spring of Salsabeel quench us. pair us with houris, by Your mercy, give us the service of the young heavenly helpers,

well groomed like pearls,feed us with the fruits of Pardise, and the flesh of birds and clothe us with robes of thick brocade of silk and gold. Grant us the benefits, of the night of Qadr, and the pilgrimage to Your sacred house, and of dying in Your way. Answer our prayers, and requests, which are good. And when You gather the people, of the earlier and later periods , on the Day of Judgement, have mercy on us, write for us a protection from the fire, do not confine us to Hell, try us not with Your punishment and disgrace, feed us not from the bitter tree, nor the thorny fruit (of Hell), Do nott place us with the devils nor throw us face downwards in Hell and do not clothe us with the flames and tar of Hell. Save us from all evil, O (one who), there is no god but You for the sake of there being no god but You, save us!.

(det finns typ stavfel med dubbla tt, ii och ll eftersom jag kopiera texten ifrån en adobe pdf fil, tog mig ett bra tag att ta bort det mesta men har kanske missat några. Ska länka filen så att ni kan ha den själva, den är väldigt fin med både engelska och arabiska versionen med bilder och så ^^)


Finally, a subject!

Äntligen något att skriva om! =D
Ämnet är inte något nytt för mig, jag tror att jag har skrivit om det förr och det handlar om Islam och de som kritiserar islam agressivt, respektlöst och med en hög dos av idioti =P

Jag tänker nu inte rabbla upp en massa saker hit och dit, utan kommer vara så enkel som möjligt och ta det till ert "hemmaplan". För jag vill nu diskutera det här lite på en humanistisk nivå och inte en religiös en.

1. Demokrati. "Democracy is the worst form of government, but the others are even worse" - Winston Chuchill (notera att det är inte ordagrannt, citera det från minnet =P) Alltså demokrati är något misslyckat, kanske finns det hopp att få riktig demokrati någon gång men så som det ser ut så är det kört tycker jag. Politiker är mer opålitliga än någonsin och länder korrumperas mer och mer för varje dag. Men när svenskar är så stolta på att de har demokrati och använder det som en argument mot islam så är det inte bra. För där har man inte tänkt till =P. Inse först innebörden av det ordet, och sen kom tillbaka.

2. Personligheter. Ett stort problem som förekommer av hela det här är inte för att majoriteten av alla kritiserare föraktar islam/muslimer, utan problemet är de där få personerna som har fått en skruv lös i skallen. De personerna som sprider föraktet vidare, de som predikar hat till andra. Där ligger problemet.
Svenskar är av naturen goda, snälla människor. De vill inte ha mycket och ber om ännu mindre, väldigt personliga och visar aldrig känslorna öppet, utan tycker att det är deras ensak. Men då kommer en såndär problemmakare och samlar till sig en massa människor, börjar ge "fakta" hit och dit, dra någon fanatisk anti-islam-mumbo-jumbo och BOM, han har fått med sig en massa anhängare. Problemet just är median. För det bara styrker galningens propaganda och Voila! A new batch om muslimhatare som pratar om "islamisering", fan vad jag hatar det ordet =/

Det finns flera hundra olika sätt som människor blir misinformerade på när det gäller islam, not to mention school, men i en grym värld så kan man inte förvänta sig annat. Jag har sedan länge förlorat hoppet när det gäller att försöka förklara för människor hur det egentligen ligger till. Många glömmer varför jag är muslim om islam är nu så hemsk =P
En sak som jag aldrig kommer kunna förstå är anledningen till ett sånt hat. Vad har muslimer gjort för att förtjäna sånt hat?

I islam så har det förutsagts. Att den rättvisa sidan alltid kommer vara förtryckt. Redan vid början så blev Imam Ali, Hassan och Hussain förråda, fick utstå så mycket bara för att de var rättvisa och godtrogna. Och än idag är det fortfarande så.
A test perhaps this is. Then again, this life itself is but a big one. Vi får hoppas att man får åtminstone VG =P

Boring stuff

Det har inte blivit många uppdateringar här men inte mycket har hänt. Jobbar på som vanligt, bara det att jag jobbar på morgonen nu, 9-17 eftersom det är Ramadan, mycket, mycket lättare att fasta då.
Katten är hur gullig som helst, går runt och har utforskat det mesta av hemmet, bara några ställen kvar som hon känner sig osäker på, annars är hon lekfull som fan, kan inte fatta hur mycket energi de katter har alltså =D. Frida har vi kallat henne, ferida på arabiska =P, borde lägga upp ett par bilder på henne fan.

Annars så har jag inte mycket tid och det hatar jag, jag som hade aldrig något för mig och för mycket tid att bli av med doing nothing, jag som åt bara för att jag inte hade något annat att göra, hinner knappt sitta på datorn =/


Family just got bigger

Jaha, plötsligt så var vi fler i familjen för vi bestämde spontant att fixa en kattunge och det var precis det vi gjorde. Redan idag =P
Han är jävligt söt men också väldigt rädd och förvirrad och det är förståerligt eftersom han var ju uppväxt helt i hans förra hem, det här är nytt för honom. I guess det gäller bara att låta honom vara sådär fri tills han blir van vid oss, sen kommer han typ komma och kela självmant.

Har ni tips om vad man kan göra för en ny katt så skulle jag vara evigt tacksam! ^^

Haha =D

Den här hade brorsan gjort på skoj när jag var på jobbet, kom hem och såg den här som bakgrundsbild =D
Och jag som älskar den där filmen V for vendetta ^^


Laziness vs Duty

Fan vad jag är trött, inte bra att jobba på fredag och söndag, de dagarna då jag är ledig ifrån jobbet alltså =P
Nu är det ju Ramadan, vet inte om det verkligen gäller idag, många säger olika men alternativen är antingen idag, imorgon eller överimorgon. Tycker det är kul att Ramadan äntligen är här, känns som åren bara flyger förbi och jag har ju tänkt fasta månaden ut och inte missa 1 enda dag ^^

Eftersom det är just Ramadan så ska man naturligtvis bättra på sig själv och nu när jag pratar om att "bättra" sig själv så låter det kanske lite hycklande, att man kanske inte gör ett lika gott jobb under resten av tiden men så är inte fallet. Denna månad är en helig månad och det gäller då verkligen att göra sitt bästa, även om man får gå ur sin egen väg för att hjälpa någon annan.
Anyways, nu blir det strängare regler, don't let yourself down =P

RSS 2.0