Our Beloved Liberators, The American saviours

Det här är ett gammalt klipp, något som tydligen visats på CNN men som ändå inte fick så stor publicitet (eller var det jag som var borta?)
Hur som helst så är dessa handlingar vanliga i Irak. Alla såg vi det som pågick i Abu Ghraib fängelset, hur människor torterades, misshandlades och dödats bara för nöjets skull.
Att inte få tvätta sig ifrån sitt avfall, vara fastbunden naken, misshandlats och få K-9 hundar släppt lösa på en är bara en del av allt som skedde där. Who knows hur mycket av det hela Amerikanerna hann dölja ifrån median?. Och så var det våldtäkterna naturligtvis, as if all of that wasn't enough.

Men det är inte bara mellan fyra väggar såna hemska saker händer som t.ex den här videon.
These are supposed to be our saviours. De här ska vara de goda snubbarna. De som står för rättvisa, frihet och demokrati.
USA står för allt detta. Det var de som började det hela, De ville visa att de kunde ge andra den "friheten" som de njuter av. Frihet betyder att man är fri att göra det man vill, man är fri att välja. Och det kanske de har, men vad är frihet när ingen använder den?
De lever där i deras skyddade små liv och vet inget om omvärlden. Poor souls.

Landet är korrupt, och om det finns någon att rädda och föra fram till friheten och förståelsen så är det Amerikanerna själva.



"Fascism will come to America in the guise of National Security" --- Jim Garrison

To the dead

Nu är jag hemma efter att jag varit på moskén idag! ^^
Det var otroligt intressant och lärorikt =D, den sayid som höll predikan pratade idag om betydelsen av att besöka de döda, att besöka gravar.
De döda vet, känner and get comforted av besök till deras gravar. Besöket av gravar är ett sätt för oss människor att nå efterlivet, att tänka på efterlivet och veta att livet idag kommer ta slut imorgon, vi lever på "lånad tid" brukar man säga på arabiska.
Ens storhet, fame, glory, power, allt!, pengar, inget av det kommer göra dig gott i efterlivet, bara dig själv. Det du gör idag bestämmer hur du ska leva imorgon (domens dag). Det sägs att i efterlivet skulle du sälja din mor 1000 ggr om det skulle ge dig en enda god gärning.
Så vad spelar det för roll om man är rik, fattig, stark, svag, svart, vit? Vad betyder känslor?, Vad betyder drömmar? Vad betyder status när imorgon allt kommer vara omvänt?
Den goda fattige har inget att frukta till skillnad ifrån den korrumperade rika snubben.

Aquarius (1/20-2/18)

Your friends are going to be your greatest source of comfort and energy today. - HA!, jag var ensam i moskén idag, ingen kom!, jävla judar!

Scorpio (10/23-11/21)

If you speak without thinking today, you run the risk of embarrassing yourself. - Muahaha, dagen är över anyways, I'm safe! ^^


Kerbala

Jag har suttit och stirrat på tvn i flera dagar nu pga Arba3inia besöken som sker i Irak just nu.
Det är helt enkelt 40 dagar nu sen vår Imam Hussein dog och Kerbala (staden som han är begravd i) kryllar av besökare, även ifrån andra länder.
Det som är extra speciellt är att de flesta bör besöket på fots. De vandrar ifrån alla hörn till Kerbala för att besöka vår kära Imam, Han som kämpade för rättvisan.

Aaah, vad jag önskar att jag kunde vara med dem, fan vad jag önskar att jag kunde vara en av de där vandrarna. Vad jag inte skulle ge.
Man har beräknat att antalet besökare har kommit upp till 9 miljoner just nu. Kolla på folkmassan. Varje en där skulle ge sitt liv för honom och inte tveka ett hjärtslag på det. Vi glömmer dig aldrig ya Hussain.





Jag kommer idag med en del av familjen att gå till fots till vår Moské i järfälla (7-8km), inget jämfört med det i irak men man gör det man kan =)
Haha, melodin och mycket av texten är baxad ifrån Sami Yusufs låt: "The Teacher" ^^

Praise

Det finns vissa stunder ibland då man får beröm av någon, det kan vara ifrån vem som helst, en kompis, kollega, bekant, vänner eller familj. För många så är det beröm ifrån vänner eller bekanta som anses vara "mest värdefull" på något sätt eftersom de är inte familj och försöker inte "ta ditt parti".
För mig så värderar jag beröm ifrån familjen mycket mer, de är ju trots allt personerna som är en del av mitt liv.

Igår fick jag en såndär beröm-stund av morsan.
Hon berättade (för min brorsans fru) hur jag är alltid lugn and a man of few words (It is better to be silent, and be thought a fool than to speak and remove all doubt - Abraham Lincoln - mitt favoritcitat ^^). Hon berättade hur jag aldrig pratar illa om någon (något som jag är försiktig med), men också om mina uttbrott (när jag får slut på tålamod, händer inte så ofta =P)

Jag är tacksam att vara personen som jag är, och även tacksam för min familj eftersom det är de som har gjort mig till den jag är.
Stoicismen säger att när man har hört dåliga saker om en själv så skall man säga; "Jag är en tursam person eftersom de nämnde blott de där", och det är sant.

Hmm, inlägget blev kanske lite svårt att första men aja =P

Scorpio (10/23-11/21)

Do you feel you are not being respected the way you should be? Speak up. - Haha, passar ämnet ju. Nej, jag får den respekt jag behöver ^^

Aquarius (1/20-2/18)

Your need to feel socially useful will overpower your other urges. Get involved. - Ööuöuööhh? ^^


Luuuv da english =)

Alla har säkert märkt att jag har en hel del engelska ord när jag skriver, till och med när jag pratar och det beror på att jag älskar det engelska språket ^^
Den är dessutom väldigt lätt och mycket rikare än det svenska, jag kan alltid uttrycka mig själv mycket bättre på engelska än vad jag någonsin kan på svenska, which is kinda wierd =P
Jag lärde mig först engelska ifrån TV (haha, tittade kanske för mycket, I dunno =P) men jag läste alltid undertexterna och lyssnade på vad de sa. Det första de säger är det första ordet i undertexten osv. När jag väl började skolan kunde jag lätt föra en dialog på engelska men inte skriva, det lärde jag mig i skolan, men det tog inte heller långt tid tills jag blev bra på det.

Min svenska är faktiskt hemsk, jag glömmer bort ord hela tiden, jag kan de på engelska och på arabiska men det svenska kommer inte till mig.
Arabiska är otroligt rikt på ord, dess uttryck, grammatiksystem och alltihop är underbart. Det här är språket som koranen är skriven på, det här är språket som Imam Alis trembling speech (see?, glömde svenskan =P) är skriven på, dikter får en helt ny mening när de är skrivna på arabiska.
Konsten att uttrycka sig är, enligt mig, unmatched av någon annan språk. Det språket håller jag på att lära mg just nu (grammatik och skriva, kan redan prata flytande naturligtvis), det är bara synd att det är världens fjärde svåraste språk att lära sig =P

Arabiska
Haha, kolla på hörnet här ^^


Wierd anonymous readers

Plötsligt så får man anonyma läsare som läser bloggarna. Now I don't mind, men när dessa personer är väldigt dömande och konstaterar hit och dit när de inte ens känner personen i fråga, ja då går det illa =P
Som tur så har jag inte råkat ut för sådana människor ända sedan jag började blogga, och även om okända människor kommer och kommenterar ett inlägg eller två, så har de alltid varit vänliga och uttryckt sina åsikter på ett bra och disskussionsvänligt sätt =)

Men ni andra där, ni som kommer för att läsa våra liv för att sedan "döma" oss, ha lite hjärna i huvet och skärp er. "Behandla andra så som man själv vill bli behandlad" brukar man säga, lär er det. Vill ni läsa här? - visst, Vill ni kritisera något eller göra era åsikter hörda om det ena eller det andra? - Naturligtvis, Men var inte dömande när ni gör det, glöm inte det =)
Och nu får ni ta på er era overåller så mamma får ta er till dagis, jalla ^^

Life as we know it

Har ni aldrig tänkt på världen, jorden, universum och känt att ni är så små och obetydliga? Att allt är så stort, att det finns så mycket att man blir omsvept av tankarna och försöken att förstå det hela?
Det är såndär moment för mig. Jag älskar dessa stunder då såna tankar når mig, det får mig att förstå vårt (mänsklighetens) betydelse och samhörighet med allt, och konstigt nog som det låter, så lär jag mig något faktiskt.

Jag älskar att tänka i stora skalor. Jag tänker ibland hur oerhört komplicerat allt är, hur perfekt skapat. The mystery of it all. Tänk på de saker som vi fortfarande ännu just håller på att upptäcka. Det kvarstår än idag djur och varelser som vi inte har sett eller vet någonting om. Världens hav är ett bra exempel; bara 5% av världens havsbotten har varit utforskat, resten vet man inget om. Kolla på The Blue Planet på youtube och på alla de konstiga djuren, sub7anallah.

Men något som är mer förundrande än världshaven är rymden!
Tänk på vad det kan finnas där ute. Tänk på möjligheterna. Vem vet, Gud har kanske skapat andra varelser därute, med sitt eget syfte, egen religion and God knows what else =P
It makes you wonder...Hur stort allt är. Och hur små vi är. And yet, så gör vi all den här uppståndelsen och kalabaliken när vi inte förstår att det i slutändan spelar ingen roll.
Haha, en gång när jag väntade på bussen så kollade jag ner på marken framför mig och stirrade på gruskornen. Jag tänker som sagt i stora skalor, och tittade då på hur otroligt många det fanns. I nästan 10 min stirrade jag på de. Jag tänkte på hur, varenda en kastade en pytteliten skugga bakom sig. Jag kollade på alla dessa skuggor.... Tänk om varje gruskorn här var en människa, tänkte jag då. Är det här hela mänskligheten?, eller är gruskornen för lite för att representera 6 miljarder?
Jag såg hur små de var. Hur långt bort och obefintliga de var i jämförelse med den stora stenen som jag satt på. Sen jämförde jag de med busstationen...Bussen, husen, orten, hela stockholm, hur små de är i jämförelse. Och sen sverige....ett enda gruskorn, hur litet är det jämfört med all den yta som sverige har?, andra länder, världen. Och sedan universum.
Hur små vi är, och ändå så kaxiga =P

Aquarius (1/20-2/18)

Despite your best efforts, your career will be back on the front burner today.   -  Jag visste inte att jag hade en karriär =P

Scorpio (10/23-11/21)

Your more intense feelings are bubbling up to the surface today, distracting you.  -  true, true, men inte just idag =P


Men vad nu då?

Jag vet inte varför men jag känner mig nere =/, orkar inte göra något, varje dag är tråkig och jag orkar inte in på msn.

Hmm, känslorna börjar typ komma tillbaka (like I knew they would, har förvisso aldrig försvunnit but they were dormant kan man säga), fast jag kommer ignorera de, enklare så =P
So what to do?, tututtutu, jag kör en skriv-vad-som-kommer-i-huvet-inlägg och så får vi hoppas på att resultatet blir bra =P

You know what bothers me the most?, folk som skyller ifrån sig!
Idioterna är ju just det; idioter och begår därför misstag, sen kommer dessa idioter och försöker vara smarta genom att skylla det hela på någon annan. Vad kan man säga till såna människor? =/
Vissa personer vill inte inse sina misstag eller erkänna de och det är nästan ännu värre. ALLA gör vi misstag, det finns inga undantag, så snälla sluta med er högfärdiga stolthet som jag inte köper för en toffla =P

Lol, vilket ämne det blev, fits with the mood I guess =P
Hur som helst, här har ni dagens horoskop

Aquarius (1/20-2/18)

Energy is coming your way in the
form of a charming person from a different culture - I certainly hope so, varit sugen på att diskutera och träffa någon ny =P

Scorpio (10/23-11/21)

The world is a beautiful place, even if that beauty takes some effort to see   - Ser man på, fits the mood too, ett sånt där typiskt cheer-up message =P


 


Blubb =/

Det har varit jävligt tråkigt idag fö fan!! >_<
Inget att göra, vaknade idag på morgonen, käka frukost and stuff, sätter mig på datan i en timma och sen Boom!, ingen internet!
Och så har det varit hela dagen fram tills 20 min sedan =/
Kändes obehagligt, som om jag var isolerad ifrån världen utan internet här.
Hmm, aja, hoppas ni andra har kul just nu, själv är jag uttråkad och har lust att snäsa på någon =P

What's up?

The roof, haha nej jag skämta =P
Just nu är jag hemma efter att ha umgåtts med kompisarna, ätit lite baqlawa xD

Hmm, det är inte mycket på gång faktiskt, min kompis fest imorgon som jag kommer inte vara med på, vilket jag börjar bli ledsen över. Det är ju en fest, kanske man kan tänja lite på gränserna och gå dit man inte vågar gå i vanliga fall?, det är ju en sån atmosfär där man kan dra sånt...hmm =/

På onsdag så kommer jag dra iväg med brorsan och hans kompis till el-giganten för att köpa några grejor, ska köpa mig ett par hörlurar till min mobil så att jag kan ha den där latmiya som är fast i huvet på mig =D
Men orka vänta till onsdag >_<

På bröllopsfronten så blev jag nekad, LOL =D, men sen så tog de tillbaka det och funderar nu fortfarande om de vill ge sin dotter i giftermål till mig, fast det här är bara föräldrarnas åsikt just nu, har ännu inte hört vad tjejen tycker =P

That's about it ^^

Ring Bolisen!

HAHA, just nu så finns det en galen kärring i byggnaden framför oss som kastar saker ifrån sin balkong på 9:e våningen =P
Hela området är nu skräpigt med papper, krossad glas, elektroniska saker och 1 dammsugare, ja you name it. Kvinnan som vi inte direkt kan se ordentligt på så långt håll är troligen en alkis som är antingen extra full idag eller så är hon tydligen upprörd över något.
Syrran ringde polisen och anmälde det, gav exakt adress osv och polisen är fortfarande inte här. Vi pratar om 40 min sen ungefär =/
Skulle polisen vart lite duktiga och snabbat på så skulle de ha stoppat galningen ifrån att kasta mer saker, vilket leder till skräp eller mycket värre; att tallrikarna eller tekokaren träffar någon i huvet.
Det finns miljoner saker som man kan klaga på om polisen, men inga problem, brorsan kommer att bli en polis, då kommer allt ordna sig =P

Sista dagen i skolan innan sportlovet

Idag har det varit en väldigt enkel och skön dag.
Kom på morgonen och redovisade på naturkunskapen (utan min arbetskamrat =P), kollade på film på engelskan och sen lunch ^^
Sen så har jag faktiskt inte gjort något, bara hängt med kompisar i skolan och sitter på min kompis persondatorer-lektion just nu =P

Och när man kommit hem så får man äta av morsans obeskrivligt, överdrivet goda pizza!, kan man önska sig något mer? ^^
Nu är det sportlooov! =)

Dagens horoskop (tog ifrån City-tidningen den här gången);

Vattumannen (21/1-18/2)
Din kärlek vill gärna att ni gör något helt ensamma och utan inblandning av släkt eller vänner. Och även om du inte riktigt känner för det hela så blir det bra.

HAHA, I wish =P

Skoprionen (24/10-22/11)
Din kärlek kan hjälpa dig med några tankar. Kanske kan ni också fundera ut en lösning på bråket mellan dig och dina arbetskamrater.

Hmm, dunno vad jag ska säga där faktiskt. Och jag har inte bråkat med några arbetskamrater =P

Horoskop

Jag tror inte på det där med horoskop trams, det är bara löjligt =P
Visst kan man läsa något som man tycker stämmer in bra på en, som t ex; "Du har ett stort problem framför dig, men det klarar du", Halloooooooo, det finns tiotusentals med samma horoskop som dig, tror du de alla har "ett stort problem framför sig"?. Det är bara vaga påhitt som kan stämma in på vem som helst, prova läs de andra horoskopen, de som inte är dina och se att även de passar in ibland.
Fastän jag vet allt det där, så läser jag min ändå om jag råkar ha en tidning i handen =P men först måste jag förklara en sak.

Jag är född 25 januari, jag är alltså 19 år gammal just nu, MEN i mitt pass så står det att jag fyller år den 25 oktober.....that's 9 months later >_<
Jag vet inte hur det där gick till, men jag gissar att receptionisten som tog emot vår info när vi först kom till sverige såg fel, eller så var det farsan som råkade skriva 1:an framför nollan när han fyllde i, lol =D
Därför, mina kära barn, så läser jag alltid Vattumannen (jag som inte kan simma, how ironic =D) och skorpionen.
Jag tänkte att jag kan lägga ut båda här på bloggen varje dag, just to see what'll turn up =P

Aquarius (1/20-2/18)

Look beneath the surface. What are people doing? You'll see a fun pattern.

Ööööh....ok =P

Scorpio (10/23-11/21)

Finding time for friends is tough -- so throw a party to seem them all at once!

Haha, det där är lite sant, jag har inte varit ute med kompisarna på typ 1 månad O_o, det där med fest, ja, det finns en fest nu på helgen men det är andra kompisar och jag kommer inte gå på den tyvärr =/.


Haha

Scorpio (10/23-11/21)

Holding back your true feelings
is seen as you keeping a secret. Spill the beans.

Hahaaha, well, jag har tänkt länge på det där faktiskt, been itching to do something men just nu är allting nästan perfekt....nästan =P. Så jag låter bli, I'll do what I'm best at; Wait ^^
Och nu så har jag något som behöver min uppmärksamhet till fullo; Matte nationella prov!
Inshallah jag gör bra av mig =)


To my Imams, my love and thoughts are with you always



Den här latmiya är en av de bästa någonsin, kan inte sluta lyssna på den inte bara för att den låter så bra, orden förmedlar precis det som jag tänkt och känner!.

Rohi lhm al fida2!

My day

Idag så var jag lite av en "bad boy" och sjukanmälde mig till skolan fastän jag inte är sjuk, Muwhahahah, sometimes I'm just so evul ^^
Stannade hemma och körde WoW (yes, I'm sorry =P) men det är en bra dag, så jag ångrar ingenting! =P
Har precis tagit min super-ultra dusch som är ungefär en och en halv timme (Jag är en katastrof när det gäller sånt, somna en gång i badkaret, familjen trodde att jag var död ^^), men man är ju väldigt hygienisk av sig =)

Ni kanske har märkt att jag har en ny profilbild (där mina glasögon ser skitstora ut =D) som är större än den vanliga. Jag kommer byta bilden anyways, den ser konstig ut =P
Fler såna uppdateringar kommer, hittade en bra sida; http//www.designadinblogg.se/, en jättebra sida där man lär sig hur man fixar nya grejer till bloggen.
Jag är inte så värst pigg på att "pimp my blogg" men kanske så kommer jag lägga in en ny muspekare, vi får se =P

Ha det bra ^^

Ögonen är själens spegel

Jag har tänkt på det ofta på sistone.
Jag pluggar om människokroppen på naturkunskapen och så går vi in på olika delar av kroppen, men mest intresserad är jag av våra ögon.
Det är så otroligt mycket som spelar roll när det kommer till ögonen; det sägs att de är själens spegel, en lögndetektor (pupilerna vidgas när man ljuger), A judge of a persons character (om någon möter ens blick eller kollar ner på marken) och åh så mycket annat. Man får sedan inte glömma att våra känslor, hur väl vi än kan dölja de, syns i våra ögon; Hat, smärta, svek, ömhet, vänlighet och kärlek ^^
För min del så är ögonen viktiga för synens skull. Jag är en sån person som lär sig otroligt mycket mer genom observation än med ord och förståelse =P. Att se ett ord gör så att jag har mycket lättare att komma ihåg det än att bara läsa det och uttala det. Innan jag fixa glasögonen (som jag inte kan leva utan =P) så kan man säga att jag var "dummare" på något sätt eftersom jag inte kunde se så bra och samla mindre information än vanligt ^^

Men sub7anallah, hur otroligt komplicerat människokroppens uppbygnad är, jag kan inte sluta förundras över hur allt funkar och går ihop =D


Stuff som jag blir irriterad på

Eftersom jag brukar alltid få mycket svar och kritik på det jag blir irriterad på, något som jag tycker nämligen om att göra är just gnälla =P, inget "irriterande gnäll" utan allmän gnäll om irriterande saker. Och det här inlägget kommer vara dedikerat to all those rich bastards out there ^^

Fan vad jag hatar rika jävlar som skryter om det (lol, vilken bra början eh? ;P). I mean, ok om du har mycket pengar, du går inte och basunerar ut det, och gör något lite vettigt med dom, but noooo my firend, du ska dra runt, flasha med dina kläder som kan mata en hel stad i 7 månader och som ändå ser skitfula ut ^^
Eller så går du och trampar på skit med dina skor som kosta 3 lax....SKOOOOR, FFS vet du hur lack jag blir på såna människor?, wilak det är skooooooor, är det svårt att förstå?, du trampar på smuts, du trampar på bajs och det har du betalat 3 tusen för?
Men vet ni vad som stör mig ännu mer?, vissa kändisar. Som tror sig är något bara för att de är just kända (omg, wow, you're so cool) och att de har pengar. Som den dära Jerry Seinfeld, han rev ner sitt hus, flyttade den typ 3-7 m åt sidan, och byggde upp den igen.....utan att ändra på ett piss! >_<
What the hell man?, you serious, gå och dö!

Pöh!

Bluäh!, skitjobbigt när man inte vet vad man ska skriva sådär, blir alltid jobbigt att uppdatera bloggen och skriva något nytt.
Anyways, just nu så är det lugnt, skitlite plugg kvar, smågrejer, äntligen klar med allt jobbigt och efter nästa vecka är det sportlooov xD

Idag ska jag ut med kompisarna, det var fan längesen så det måste man göra, ska köra lite bandy, röra på kroppen och naturligtvis, tackla sönder alla ^_*
Hmm, vad ska man skriva om dåra?, inte mycket på gång, ska bara lata sönder mig de närmaste dagarna =)
Efter sportlovet så kommer några kurser som t ex Matte och franska ta sluuut ^^, och så kommer jag börja på nya roliga grejer som religion (MVG där, Mwuahahaha ^^), Foto (kommer kanske vara ensam där, men vi får se) och...annat som jag glömt, haha =D

Anyways, hoppas jag hittar något roligare att skriva om snart än sånahära tråkiga inlägg =)

Promenad and my favorite parrot =)

Idag så var det speciella grejer för olika årskurser och eftersom jag inte hade något att göra så gjorde jag en kompis sällskap och var med på en promenad =)
Vi hade roligt, gick omkring i skogen och pratade om allmänna saker (if you call my underwear allmänt =P) och det var skönt att röra på sig lite, lite motion behövs ;)
Men eftersom jag inte hade något för mig efteråt (kl12) så bestämde jag mig för att dra hem till hampan och hälsa på min favoritgoja ^^
Idag var han jävligt rolig, värsta energisk and playfull =D. Jag satt på hampans data med honom sittande på axeln, och så börjar han plötsligt bita mig på halsen, när jag försöker skydda mig med handen så trycker han sig emot den!, visar sig att han var kelsugen just då, gullig han är!! ^^ Och så höll han på i typ en kvart, kom hela tiden tillbaka till mig när hampan tog bort honom. Och så åt han lite godis, bajsade på mig som vanligt, you know =)
Och naturligtvis så är mitt besök inte värt någonting om jag inte tar bilder på den lille rackaren xD



goja3

På den tredje bilden så vände han sig bort i sista sekunden, haha =P
Överdrivet gullig han är, skitrolig, damn I love him! ^^

Comfortable ^^

Det är vad jag känner när jag ilar runt i skolans korridorer =D
Jag känner 3/4 av alla där, jag är glad, jag hälsar på varannan person som jag går förbi och jag känner mig väldigt bekväm ^^
It's flowin' =P, man är social, man har roligt, drar ett skämt med den här, går och pratar med den andra, småskojar med en tredje (tjej) som är söt ^_^

Först allt det här med giftermål och grejer och nu så visar det sig att jag har en beundrare också, är jag en tjejmagnet utan att jag visste eller?, lol =P

Och du får fan sluta se så jävla vacker ut, you're driving me crazy xD

It is Destiny

A predestined fate....det måste ni ha undrat över någon gång.
Vanligtvis så brukar ödet vara förknippat med religion men det har tydligen adopterats av några avundsjuka ateister därute =P Folk tror inte på Gud, men de tror på ödet, which is kinda stupid if you ask me; Om du har ett förutbestämt öde, vem skapade det åt dig in the first place? ;)
När ödet och ateism går hand i hand så kallas det för Determinism; att allt har sin mening, jag gjorde si och så pga det här, som motiverades av det här osv, ända tills man går tillbaka till början. Stoicism är djupt influerat av Determinism, något som jag kommer redovisa om på torsdag =P

Alla våra liv är förutbestämda, så mycket vet jag. Alla har en uppgift att fylla, även om vi själva är inte medvetna om det.
Vilket konstigt ämne att skriva om huh? =D
Vad säger ni då?, tror ni på ödet?


Is it time already?

Jaha, så nu har morsan pratat med folk i Irak och nu så väntar vi på svar om jag ska ha en fru eller inte =P
Det här verkar verkligen bli av...läskigt faktiskt. Föräldrarna har tagit upp det här med att hitta en fru åt mig men varje gång så glömmer man det, eller viftar det åt sidan efter ett par dagar, men inte nu O_o
I don't mind, tjejen verkar väldigt söt (såg henne på en videoinspelning på ett bröllop *psst* hon dansar fett najs ;D) men är det inte lite för tidigt?
Känner mig redan väldigt nervös men jag har mycket värre framför mig; resa till irak, träffa hennes föräldrar, sitta där med våra och hennes släktingar....alla kommer kolla på mig, omg =D

Aja, någongång får man gå igenom det, and the girl seems worth it.....vi får se ^^


HAH!, Casanova after all ;)

Haha, neej, det är bara massa invandrar/arabgrejs =P
När morsan var i Irak så hade hon nämligen kollat in några potentiella fruar för mig ;P, och hittat en som är väldigt söt, ifrån en jättebra familj, fast jag har ännu inte sett en bild på henne + att hon är för ung, 12 år gammal (fast jag skulle inte ha något emot att vänta i 6 år faktiskt =P)
Hur som helst så är det bara prat just nu, inget är bestämt liksom, men ändå, när min farbror hörde om allt det här så visar det sig att han är sur. För er som inte kan mycket om sånt här; Han vill ha mig till någon av hans döttrar istället.
Min första tanke var; Why?, han kan väl hitta någon bättre ^^, HAHA. Är jag så eftertraktad? ;), haha, värsta full of yourself, nää men jag fattar inget. Fortfarande för tidigt för att tänka på giftermål, några år till, sen =P

Mister Busy

Jag har inte inte skrivit på ett tag så jag tänkte göra det nu =P
Jag har/kommer fortfarande att vara, konstigt nog, en väldigt upptagen man på senaste tiden.

Först så är det överdrivet mycket plugg ända fram till vecka 8 (9 är det sportlov, YAY ^^) och sen så har jag varit sjuk i typ 4 dagar + att morsan och brorsan har varit i Irak för att hämta hans fru hit till sverige och igår så kom de hem! =D
Jag borde egentligen vänta med det här men jag kan inte vänta tills de får barn!!, tänk er, jag blir en farbror!!! ^^
Haha, fan vad coolt, och jag som älskar bebisar, omg, jag blir fett ledsen om han inte får feta köttbullekinder xD, men det är lugnt, jag får bara göda honom ordentligt ;D


Hello Mr Prejudice ^^

I metro idag så fick jag läsa om en 16-årig tjej som hade slängts/blivit knuffad ifrån balkongen på fjärde våningen. Thing is, kollar man på rubriken så står det : " Polisen misstänker hedersrelaterat våldsdåd" men sen när man väl klickat på den så står det "Flicka knuffades mot döden"
På bilden så ser man en invandrare (kan lika gärna vara någon egentligen) men så fort man hör att någon tonåring har dött, och att familjen är invandrare, BOOM!, det är hedersmord.
Först i artikeln så står det hur mycket som helst om att polisen har gripit 2 misstänkta som är släktrelaterade till tjejen, waaa, wuu, abo, shit, liksom. Längre ner i artikeln (stycke nr 11 av 16 för att vara exakt =/) så står det : "Lindholm framhåller också att polisen på det här stadiet inte helt utesluter att det kan handla om en olycka eller ett självmord.

-Vi vet inte om hon kan ha hoppat själv eller blivit knuffad. Vi försöker nu få en klarare bild av vad som har hänt."

Däääär kom den, det var på tiden. Varför är alla so hooked up på att det är hedersmord bara för att vi har en invadrarfamilj?
Det enda problemet här, and the reason why I can't bust yo' asses är pga av median som har dragit snabba slutsatser för att få mer läsare, döh =P
Och på tal om fördomar, precis när syrran fick veta om det så sa hon; "Det måste vara Irakier"


AvP

You gotta love it =D
De som inte är bekanta med den förkortningen så står den för Aliens vs. Predator.....och där försvann alla läsare =P
Haha, nej men ärligt talat, konceptet är så jävla grymt, you gotta admit it.
Precis som titeln säger så handlar det om Aliens, ifrån Aliens filmerna döh? =P, och De mindre kända Predators ifrån Predator filmerna ^^
Aliens är, som ni säkert vet, väldigt snabba, har vassa klor, en lång spetsig svans som de använder som spjut, är väldigt sluga jävlar och deras tunga är en mini-mun som kan göra hål på nästan vad som helst. Oooh, och så har de frätande syra som blod, what is there not to like? =D

Now, Predators, these are the real deal hära! ^^
De är en avancerad ras som är väldigt förtjusta i "The Hunt". Heder och stolthet är en väldigt stor del av deras liv och det får man genom att gå på olika Hunts för att samla in troféer (skelett ifrån offret, vanligtvis en dödskalle ^^). Unga predators som nyss blivit mogna eller "män" måste också gå och samla troféer i sin första Hunt.
Med en unerbar arsenal av vapen som t. ex plasma gun, shoulder cannons, ninja-liknande throwing knives (allt låter fånigt här egentligen men vänta och se ;D) och en rad andra hjälpmedel som cloaking (osynlighet, varför måste jag förklara allt, gå och lär er n00bs =P), olika visuella egenskaper som infraröd osv.
Det som är coolt är att när de möter en extra tuff fiende som är en utmaning, så tar de av sig allt och kör en hederlig melee fight =D

Anledningen till att jag gillar Predators är att de har (believe it or not, liknelser med araber, haha ^^)
Hur som helst, så finns det ungefär 6 filmer med någon av sidorna (Aliens eller predators) och 2 filmer där båda finns med och fightar varandra. Aliens 1-4, Predator 1 & 2 och De två Aliens vs. Predator filmerna för att vara exakt =P
Naturligtvis så finns det spel också, 2 st och heter precis som filmerna, riktigt bra grejer alltså, jag rekommenderar hela paketet ^^

avp Predator utan mask ^^

What the hell?

Jag kollade nyss in några av "De Mest Aktiva" på bloggen, som är ungefär samma sak som de mest populära, and guess what I find?
Nästan varenda jäkel handlar om mode -.-  I mean seriously, vill jag kolla på kläder så går jag och tar en modetidning istället so why the fuck håller människor på med sånt? Är människor verkligen så dumma? Om det inte är dumhet, vad är det då?, kan man verkligen vara så egocentrisk? Ta bilder på sig själv wearing this or that, who the hell cares?

Folk spenderar tusentals på kläder när garderoben knappt går att stänga igen, och de klagar säkert på att de inte har kläder. Hallååå, det finns något som heter fattigdom, och som till och med finns i vårt kära sverige även om inte i lika hög grad som i andra länder *!!!!! OH MY GOD NOOO?? =O*
Jag har bara 2 par jeans och ena har nu ett hål mellan bena, so now I'm down to one.....nej, än så länge är jag säker, jag kommer inte dö av klädbrist, WOHO! ^^

Thing is, det finns ju naturligtvis de som förstår och har koll liksom, som har inlägg om vad som helst och ibland mode, och då kan jag säga att det är värt att kolla in deras modeinlägg, alltså det finns ju fan en gräns and it's damn freakin' palpable >_<
Jag lovar, om det uppfanns en högteknologisk t-shirt och en mjukisbyxa som skulle hålla mig varm, oavsett om jag är t. ex i antarktis så skulle jag aldrig någonsin ta av mig de, och bränna resten av mina kläder! =P

Tryckfrihet och yttrandefrihet?, vad är det för något?

Som vanligt är jag efter allt som händer i media och som är aktuellt men better late than never =P

För ett tag sen så var det väldigt mycket om det här med Mohammed-karakityrerna (eller hur det nu än stavas) och hela den här grejen om tryck- och yttrandefrihet som drog igång debatterna över hela norden.
For those n00bies out there; Att avbilda profeten Mohammed är tabuu, absolut otillåtet!!
Men först var det några snillar i danmark som ritade karakityrerna och sen en av våra smarta vikingar här hemma i sverige (vet inte ens vad snubben heter för han är så dum i huvet + att han förmodligen gör det här för uppmärksamhet, well you ain't foolin' me sucker! xD)
Well, anyways, så var det dags för alla slags debatter och förslag om hur man ska handskas med det här, och medans all det här bubblade strax över ytan, så fanns det vissa människor som inte ens visste vad som försegick.

Tryck- och yttrandefrihet på ena sidan och Religonsfrihet på den andra. I media så verkade det som Yttrandefriheten och co. som "tog ledningen" eller hade "rätt", vilket är helt förståerligt eftersom saker som yttrandefrihet osv var saker som man verkligen slogs för under upplysningen som t ex i frankrike. Mycket har man fått betala för dessa friheter och de sitter benhårt än idag. Men har vi verkligen dessa friheter?
Om vi nu verkligen har de, så ska jag väl ta chansen att säga att Nazismen är jättebra! ^^ Förintelsen, som kan sätta dig i fängelse i vissa länder om du inte erkänner den, är det bästa som hänt i hela världshistorien, och jag älskar Hitler för det han gjorde. Vi har ju "Yttrande - och tryckfrihet" varför ska jag inte kunna säga sånt, om jag är fri att skriva ner och säga vad jag vill?
Giftbombningen i Halabja 1989 av Saddam Hussein var ju hur coolt som helst. Friheter you say.

Vem som helst med lite hjärna i skallen skulle fatta att jag inte tycker så egentligen, att såna händelser är hemska, ohumanistiska och inte accepterade (just därför jag tar de som exempel), de är tabuu. Så varför är det "fel" att skriva eller säga så, men "rätt" eller "acceptabelt" att publicera känsliga bilder om Profeten Mohammed, grundaren till en hel världsreligion.
Eller som Bahlool skriver i sitt inlägg; " Om jag nu går ut och målar konst som involverar barnsex? Skulle någon tåla det? Om jag nu är en konstnär som fotar? En som vill ha miljoner av foton på barn, nakna i sexuella sammanhang, skulle inte jag kallas för Pedofil och fås anklagad och dömd för dessa brott?"
Jag är ju en konstnär =P, jag har mina friheter och tycken, det här är inte perverst, det är konst. 

Alla som har varit i en lokal med över 1000 pers vet att det är en hel del människor. Gångra det och få 10000, 100000, 1 milj, 2 milj, 3....   Tänk fortfarande hur mycket 1000 är, känn hur trångt och kvavt det är, hur jobbigt det är att ta sig till andra sidan, och jämför det nu med 1 milj. Ser ni folkmassan?, och tänk nu på hur många muslimer det finns. Bara i Indonesien är det 175 milj. Och sen tänk på resten av världen.
"Vart ska gränsen gå?" har man hört så mycket att öronen blöder, and that my friends, ligger mellan "Jag vill rita en bild" och "Denna bild kommer att få en hel världsreligion att känna sig kränkta och sårade".....pga en liten mans åsikter.
"The need of the many, outweigh the needs of the few"
Citat ifrån Spock, i flera av Star Trek filmerna =) 

We are with you my Imam!


RSS 2.0